Ο πιο νόστιμος χαλβάς!
Μια πολύ νόστιμη και εύκολη συνταγή για έναν σπιτικό χαλβά! Ένα γλυκό των ημερών που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι! Καθαρά Δευτέρα χωρίς παραδοσιακό χαλβά, γίνεται; Δεν γίνεται! Δώσε λοιπόν στο σπίτι σου ένα γλυκό άρωμα!
1 |
Ετοιμασία σιροπιού
5 λεπτά
|
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το ξυλάκι κανέλας και τη φλούδα πορτοκαλιού και τα βάζουμε να βράσουν για 5 λεπτά. |
|
2 |
Ανακάτεμα λάδι και σιμιγδάλι |
Βάζουμε το λάδι σ’ ένα βαθύ τηγάνι και όταν κάψει προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε συνέχεια με μία ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίζει και παίρνει ένα πυρόξανθο χρώμα, το βγάζουμε από τη φωτιά. |
|
3 |
Προσθήκη σιμιγδαλιού και σιροπιού |
Σε μία κατσαρόλα που έχουμε βάλει το σιμιγδάλι, ρίχνουμε σιγά – σιγά το σιρόπι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. |
|
4 |
Τοποθέτηση σε φόρμα |
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα και τη γυρίζουμε για να δώσουμε σχήμα. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα. |
|
5 |
Συμβουλές! |
Το μείγμα του χαλβά το ανακατεύουμε συνεχώς, όσο πιο πολύ χρώμα πάρει τόσο πιο νόστιμος θα γίνει! |