Σπιτικά ζουμερά μπέργκερ
Λιγουρεύεσαι κάτι γευστικό; Τι θα έλεγες για ένα σπιτικό μπέργκερ; Σίγουρα ένα πιάτο που θα το λαχταρήσουν μικροί και μεγάλοι! Ειδικά αν το συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές! Απίθανη επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι…
1 |
Σοτάρισμα σκόρδου |
Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε το σκόρδο μ’ ένα πιρούνι. Αφήνουμε το αρωματισμένο λάδι να κρυώσει. |
|
2 |
Ετοιμασία μείγματος |
Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο του τηγανιού, το στυμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την κεφαλογραβιέρα, τα αβγά, τη ρίγανη (ή το θυμάρι), αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο. |
|
3 |
Προθέρμανση φούρνου και πλάσιμο μπέργκερ |
Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά, μαζί με τη σχάρα του φούρνου. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και το χωρίζουμε σε 5 – 6 ίσα μέρη. Πλάθουμε το καθένα σε μπιφτέκι, στρογγυλό και αφράτο, το οποίο πιέζουμε απαλά με τις παλάμες μας για να πλατύνει λίγο. |
|
4 |
Ψήσιμο |
Λαδώνουμε ελαφρώς την καυτή σχάρα και τα ακουμπάμε πάνω της. Την τοποθετούμε σ’ ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου, κοντά στις αντιστάσεις του γκριλ. |
|
5 |
Προτάσεις σερβιρίσματος |
Ανοίγουμε στη μέση 5- 6 αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ και στο κάθε μισό ψωμάκι βάζουμε από 1 μπιφτέκι. |