Λιγουρεύεσαι κάτι γευστικό; Τι θα έλεγες για ένα σπιτικό μπέργκερ; Σίγουρα ένα πιάτο που θα το λαχταρήσουν μικροί και μεγάλοι! Ειδικά αν το συνοδεύσεις με πατάτες τηγανητές! Απίθανη επιλογή για το Κυριακάτικο τραπέζι…

Steps
1

Σοτάρισμα σκόρδου

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του, χωρίς να ροδίσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πετάμε το σκόρδο μ’ ένα πιρούνι. Αφήνουμε το αρωματισμένο λάδι να κρυώσει.

2

Ετοιμασία μείγματος

Σ’ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα δύο είδη κιμά και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αρωματισμένο ελαιόλαδο του τηγανιού, το στυμμένο ψωμί, τη μουστάρδα, την κέτσαπ, την κεφαλογραβιέρα, τα αβγά, τη ρίγανη (ή το θυμάρι), αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 3 – 4 λεπτά, μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές και αφράτο.
Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το μίγμα για 1 ώρα στο ψυγείο ώστε, αφενός να σφίξει και να πλάθεται εύκολα, αφετέρου να αναμειχθούν τα αρώματά του.

3

Προθέρμανση φούρνου και πλάσιμο μπέργκερ

Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά, μαζί με τη σχάρα του φούρνου. Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο και το χωρίζουμε σε 5 – 6 ίσα μέρη. Πλάθουμε το καθένα σε μπιφτέκι, στρογγυλό και αφράτο, το οποίο πιέζουμε απαλά με τις παλάμες μας για να πλατύνει λίγο.

4

Ψήσιμο

Λαδώνουμε ελαφρώς την καυτή σχάρα και τα ακουμπάμε πάνω της. Την τοποθετούμε σ’ ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου, κοντά στις αντιστάσεις του γκριλ.
Μια θέση πιο κάτω μπορούμε να τοποθετήσουμε ένα ταψί, για να συγκεντρωθούν τυχόν υγρά που στάζουν από τα μπιφτέκια.
Ψήνουμε για 5 – 6 λεπτά, μέχρι η επάνω επιφάνεια των μπιφτεκιών να ροδίσει. Τα γυρίζουμε με προσοχή και τα ψήνουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά. Αν στο διάστημα αυτό παραμένουν κοκκινωπά ή ροζ στο εσωτερικό τους τα ψήνουμε λίγα λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε αμέσως.

5

Προτάσεις σερβιρίσματος

Ανοίγουμε στη μέση 5- 6 αφράτα ψωμάκια για μπέργκερ και στο κάθε μισό ψωμάκι βάζουμε από 1 μπιφτέκι.
Σκεπάζουμε με 1 – 2 τρυφερά φύλλα μαρουλιού ή με 1 μεγάλη, στρογγυλή φέτα ντομάτας και συμπληρώνουμε με όποιο άλλο υλικό μας αρέσει όπως πίκλες σε λεπτά φετάκια, ροδέλες κρεμμυδιού (ωμού ή τηγανισμένου), 1 φέτα τυρί για τοστ κ.ά.
Αλείφετε τα άλλα μισά ψωμάκια με σάλτσα ή κέτσαπ (αν θέλουμε)  και σκεπάζουμε τα μπέργκερ.
Μπορούμε να έχουμε ετοιμάσει και πατάτες τηγανιτές με τις οποίες θα συνοδεύσουμε τα μπέργκερ μας!

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart