Νηστίσιμα σκαλτσούνια
Περίοδος νηστείας, αλλά το γλυκό στο σπίτι είναι απαραίτητο γι’ αυτό σου προτείνουμε σκαλτσούνια από αμυγδαλόπαστα για να γλυκάνεις την μέρα σου. Έχει μια μικρή προετοιμασία, αλλά πίστεψέ μας αξίζει τον κόπο.
1 |
Για την αμυγδαλόπαστα |
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να σχηματιστεί μια ενιαία ζύμη. Μετά αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί. |
|
2 |
Για τη γέμιση |
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά τα ξερά φρούτα, τη μαρμελάδα, την καρυδόψιχα, το ξύσμα και την κανέλα. |
|
3 |
Φτιάχνουμε τα σκαλτσούνια |
Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε λεπτό φύλλο πάχους 3 – 4 χιλιοστών, |
|
4 |
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη ζύμη |
Κόβουμε με μεγάλα κουπ πατ ή, αν δεν έχουμε, χρησιμοποιώντας ως οδηγό ένα πιατάκι από φλιτζάνι του τσαγιού, δίσκους διαμέτρου περίπου 8 – 9 εκατοστών. |
|
5 |
Βάζουμε τη γέμιση |
Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση και τον διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. |
|
6 |
Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη |
Πασπαλίζουμε τα σκαλτσούνια με άχνη ζάχαρη. |