Σήμερα είχαμε όρεξη για κάτι γευστικό και πράσινο και κάπως έτσι καταλήξαμε να φτιάχνουμε μια παραδοσιακή σπανακόπιτα. Υπέροχη γεύση, χορταστική και υγιεινή επιλογή για όλη την οικογένεια.

Steps
1

Προετοιμασία γέμισης

Ζεσταίνουμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν καλά.

2

Προσθήκη σπανακιού

Μετά δυναμώνουμε τη φωτιά και βάζουμε στην κατσαρόλα όσο σπανάκι χωράει. Αλατίζουμε ελαφρώς, ανακατεύουμε μέχρι να χάσει τον όγκο του το σπανάκι και συνεχίζουμε μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το σπανάκι.

3

Σουρώνουμε το σπανάκι

Βγάζουμε το σπανάκι μ’ ένα σουρωτήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά και να κρυώσει.

 

4

Προσθήκη υλικών

Μόλις κρυώσει βάζουμε το σπανάκι σ’ ένα μπολ και το αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

5

Προετοιμασία φύλλων

Σ’ ένα μεγάλο ταξί που το έχουμε λαδώσει απλώνουμε το πρώτο φύλλο έτσι ώστε να εφάπτεται σε όλα τα σημεία του σκεύους, φροντίζοντας να προεξέχει από την επιφάνειά του. Το λαδώνουμε και τοποθετούμε από πάνω άλλα δύο φύλλα με τον ίδιο τρόπο λαδώνοντας τα ένα-ένα.

6

Προσθήκη γέμισης στα φύλλα

Στην επιφάνεια του τρίτου φύλλου στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και διπλώνουμε μέσα τις άκρες των φύλλων. Απλώνουμε από πάνω 3 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο λαδώνοντας τα κι αυτά ένα-ένα και σπρώχνουμε τις άκρες να μπουν μέσα.

7

Χάραγμα πίτας

Χαράζουμε την πίτα μ’ ένα μαχαίρι και αλείφουμε την επιφάνεια μ’ ένα πινέλο που έχουμε προσθέσει ελαιόλαδο.

 

8

Ψήσιμο

120 λεπτά

Ψήνουμε την πίτα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 120 λεπτά περίπου.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart