Νοστιμιά κι ευκολία! Οι πένες με κεφτεδάκια είναι ένα υπέροχο πιάτο που θα ξετρελάνει και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες. Δοκίμασέ το αυτό το σαββατοκύριακο και μοιράσου αυτές τις λαχταριστές γεύσεις με αγαπημένα σου πρόσωπα.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Αλέξανδρου Παπανδρέου.

Steps
1

Ανακάτεμα υλικών

Σ’ ένα μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, τον μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό, το ψωμί, το ελαιόλαδο, το κόκκινο κρασί, το αυγό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

2

Ζυμώνετε τον κιμά

Ζυμώνετε πάρα πολύ καλά τον κιμά και τον τοποθετείτε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.

3

Πλάθετε κεφτεδάκια σε μικρό μέγεθος

Αποσύρετε τον κιμά από το ψυγείο πλάθετε πολύ μικρά κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό χαρτί.

4

Τηγάνισμα

Τοποθετείτε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτετε μέσα τις 6 κουταλιές ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα κεφτεδάκια για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και προσθέτετε την πιπεριά φλωρίνης και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 1-2 λεπτά.

5

Προσθήκη πελτέ και μελιού στο σοτάρισμα

Προσθέτετε τον πελτέ τομάτας μαζί με το μέλι, συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας πολύ καλά.

6

Σβήσιμο με κρασί

Σβήνετε με το κόκκινο κρασί, προσθέτετε τις ψιλοκομμένες ώριμες τομάτες, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και αφήνετε την σάλτσα να βράσει 10-12 λεπτά μέχρι να δέσει.

7

Προετοιμασία για τις πένες

Όση ώρα βράζει η σάλτσα σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τις πένες μέχρι να είναι al dente.

8

Ανακατεύετε τις πένες με τη σάλτσα

Όταν οι πέννες είναι έτοιμες τις σουρώνετε και τις τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι με την σάλτσα και τα κεφτεδάκια συνεχίζοντας το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η μακαρονάδα.

9

Σερβίρισμα

Σερβίρετε τις πέννες σε ατομικά πιάτα με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι από πάνω και τα φύλλα φρέσκου βασιλικού.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart