Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα σπόρια από το ρόδι μέσα στο σιρόπι και το μοιράζουμε στα ποτήρια με τις κρέμες.
Μουχαλεμπί, ένα ανατολίτικο γλυκό
Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις το μουχαλεμπί, ένα γλυκό με ανατολίτικη προέλευση; Το μουχαλεπί ή αλλιώς μαλεμπί είναι η διάσημη λευκή κρέμα της ανατολής με άρωμα τριαντάφυλλου, βανίλιας ή μαστίχας. Σερβίρεται με διάφορους τρόπους, με ρόδι, τριμμένο φυστίκι, ινδοκάρυδο και μπορείς να το πασπαλίσεις και ζάχαρη άχνη και ροδόνερο. Σίγουρα κάτι που αξίζει να το δοκιμάσεις.
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
1 |
Ανακάτεμα υλικών |
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. |
|
2 |
Προετοιμασία κρέμας |
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ με το νερό και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μόλις πάρει βράση το μείγμα. Ανακατεύουμε γρήγορα με έναν αβγοδάρτη έως ότου πήξει το μείγμα. |
|
3 |
Βάζουμε την κρέμα σε ποτήρια |
Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε 4-5 ποτήρια. Αφήνουμε να κρυώσουν στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. |
|
4 |
Προετοιμασία σιροπιού |
Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό (από όταν αρχίσει ο βρασμός). |
|
5 |
Προσθήκη ροδόνερου |
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και προσθέτουμε το ροδόνερο. |
|
6 |
Σερβίρισμα |
|