Συνδυασμός κακάου, καφέ, μασκαρπόνε και σαβαριάρ, το τιραμισού είναι ένα γλυκό που δύσκολα μπορείς να του αντισταθείς! Τρώγεται ευχάριστα όλες τις ώρες της ημέρας, με την κατάλληλη παρέα ή και χωρίς!
Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.

Steps
1

Ανακάτεμα υλικών

Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα, σε χαμηλή ταχύτητα, τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να γίνει μια σφιχτή και γυαλιστερή μαρέγκα (θα πάρει περίπου 20 λεπτά).

2

Προσθήκη μασκαρπόνε και ζάχαρης άχνης

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη ζάχαρη με μια κουτάλα μέχρι να γίνει ένα μαλακό μείγμα, σαν κρέμα.

3

Προσθήκη κρόκων αυγών

Προσθέτουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν στο μείγμα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα σε δύο δόσεις ανακατεύοντας με απαλές κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, για να μη χάσει τον όγκο της.

4

Προετοιμασία σαβαγιάρ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα και μόλις αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε και προσθέτουμε τον καφέ (εσπρέσο ή σκόνη) και το κονιάκ. Βουτάμε ένα-ένα τα σαβαγιάρ στο ζεστό γάλα γυρνώντας τα και από τις δύο πλευρές. Δεν τα αφήνουμε να μουλιάσουν πολύ γιατί θα διαλυθούν.

5

Τοποθέτηση σε ταψάκι

Τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο μέσα σε ένα μικρό πυρέξ ή ταψάκι χωρίς να αφήνουμε κενά, μέχρι να καλυφθεί εντελώς ο πάτος. Αν χρειαστεί σπάμε μερικά για να καλυφθούν τυχόν κενά.

6

Προσθήκη κρέμας

Αδειάζουμε από πάνω την κρέμα και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Στη συνέχεια βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στο γάλα και τα στρώνουμε από πάνω.

7

Τοποθέτηση στο ψυγείο

6 ώρες

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα, ώστε να μπορούμε να κόψουμε και να σερβίρουμε σε κομμάτια.

8

Σερβίρισμα

Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε κομμάτι με κακάο.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart