Αυτή η προτελευταία Κυριακή του Δεκέμβρη χρειάζεται ζεστασιά, άρωμα και μια δόση παράδοσης. Το γιουβέτσι με αρνί είναι το απόλυτο ελληνικό φαγητό που συγκεντρώνει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι. Με πλούσια γεύση, ζουμερό κρέας και αφράτο κριθαράκι, αυτή η συνταγή είναι η επιτομή της ελληνικής φιλοξενίας. Ετοιμάσου να γεμίσεις το σπίτι σου με αρώματα και τη ζεστασιά του πιο αγαπημένου πιάτου του χειμώνα.

Steps
1

Προετοιμασία αρνιού

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κομμάτια του αρνιού μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.

2

Σοτάρισμα λαχανικών

Στην ίδια κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

3

Ετοιμασία σάλτσας

Προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, την κανέλα, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε το αρνί στην κατσαρόλα και το μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό.

4

Ψήνουμε το γιουβέτσι

Μεταφέρουμε το αρνί και τη σάλτσα σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30-35 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά και προσθέτοντας ζεστό νερό αν χρειάζεται.

5

Γαρνίρισμα

Μόλις το γιουβέτσι είναι έτοιμο, πασπαλίζουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα και το σερβίρουμε ζεστό.

6

Συνοδευτικά

Συνοδεύουμε το γιουβέτσι με φρέσκο ψωμί και μια πράσινη σαλάτα. Προσθέτουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και απολαμβάνουμε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ελληνικά γεύματα για τον χειμώνα!
The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart