Ο κορμός συνηθίζεται στα γιορτινά τραπέζια, συνήθως ως ένα νοστιμότατο επιδόρπιο! Ο Άκης Πετρεντζίκης προτείνει μια σχετικά εύκολη συνταγή κορμού με άρωμα καρύδας.

Steps
1

Για τη βάση

Βάζουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια τη βρόμη, το φιλέ αμυγδάλου, το κακάο, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν εντελώς.

Προσθέτουμε τους χουρμάδες, το ξύσμα πορτοκαλιού, το εκχύλισμα βανίλιας, και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν οι χουρμάδες.

Προσθέτουμε το νερό και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δημιουργηθεί μια ζύμη.

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σφίξει.

2

Για τη σαντιγί καρύδας

Ανοίγουμε την κονσέρβα με την κρέμα καρύδας, με ένα κουτάλι βγάζουμε το λευκό στέρεο μέρος της και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ. Το νερό της καρύδας που περισσεύει το χρησιμοποιούμε σε ροφήματα και άλλες συνταγές.

Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη καρύδας, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξύσμα πορτοκαλιού, και χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί.

Μεταφέρουμε τη σαντιγί σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

3

Για τη σύνθεση

Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την τοποθετούμε πάνω σε ένα φύλλο λαδόκολλας που έχουμε πασπαλίσει με κακάο.

Πασπαλίζουμε τη ζύμη με κακάο και τοποθετούμε από πάνω ακόμα ένα φύλλο λαδόκολλας.

Ανοίγουμε την παγωμένη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε τετράγωνο 25×25 εκ.

Αφαιρούμε τη σαντιγί καρύδας από το ψυγείο και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια της ζύμης, εκτός από τις άκρες.

Τυλίγουμε τη ζύμη ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ρολό.

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα, τη βάζουμε σε ένα μπολ, και τη λιώνουμε στα μικροκύματα στα 800 Watt για 1-1,5 λεπτό ή σε μπεν μαρί.

Περιχύνουμε τον κορμό με τη λιωμένη κουβερτούρα και τοποθετούμε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου και τα φραγκοστάφυλα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart