Γιουβετσάκι με μοσχάρακι
Μια συνταγή για σίγουρη επιτυχία για το Κυριακάτικο γεύμα σου! Μπορεί να σου φαίνεται κλασσικό πιάτο, δεν παύει όμως να είναι νοστιμότατο και να αρέσει σ’ όλους!
1 |
Προετοιμάζουμε το κρέας |
Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και μετά σβήνουμε με το κρασί. |
|
2 |
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά |
Προσθέτουμε ντομάτα, κανέλα, μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Όταν το κρέας πάρει βράση, ρίχνουμε δύο φλιτζάνια νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα. |
|
3 |
Βγάζουμε το κρέας |
Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός. |
|
4 |
Προσθέτουμε το κριθαράκι |
Αφήνουμε το ζωμό να βράσει και μετά προσθέτουμε το κριθαράκι. Το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. |
|
5 |
Βάζουμε μαζί το κριθαράκι με το κρέας και τα ψήνουμε |
Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο κριθαράκι, χωρίς να το σκεπάσουμε, και ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά. |
|
6 |
Ρίχνουμε τυρί και σερβίρουμε |
Μόλις βγάλουμε το γιουβέτσι από τον φούρνο του ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε. |