Μια συνταγή για σίγουρη επιτυχία για το Κυριακάτικο γεύμα σου! Μπορεί να σου φαίνεται κλασσικό πιάτο, δεν παύει όμως να είναι νοστιμότατο και να αρέσει σ’ όλους!

Steps
1

Προετοιμάζουμε το κρέας

Σοτάρουμε το κρέας στο λάδι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε κρεμμύδι και σκόρδο και μετά σβήνουμε με το κρασί.

2

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά

Προσθέτουμε ντομάτα, κανέλα, μπαχάρια, αλάτι και πιπέρι. Όταν το κρέας πάρει βράση, ρίχνουμε δύο φλιτζάνια νερό. Το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μιάμιση ώρα.

3

Βγάζουμε το κρέας

Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα και το τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα αρκετό νερό ώστε να γίνει 1½ λίτρο ο ζωμός.

4

Προσθέτουμε το κριθαράκι

Αφήνουμε το ζωμό να βράσει και μετά προσθέτουμε το κριθαράκι. Το αφήνουμε να βράσει για 5-6 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
Πρέπει να μείνει με αρκετό ζωμό στο τέλος. Αφαιρούμε την κανέλα από την κατσαρόλα και αδειάζουμε το κριθαράκι σ’ ένα ταψί.

5

Βάζουμε μαζί το κριθαράκι με το κρέας και τα ψήνουμε

Τοποθετούμε το κρέας μέσα στο κριθαράκι, χωρίς να το σκεπάσουμε, και ψήνουμε το γιουβέτσι σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

6

Ρίχνουμε τυρί και σερβίρουμε

Μόλις βγάλουμε το γιουβέτσι από τον φούρνο του ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και σερβίρουμε.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart