Σπιτικός γύρος κοτόπουλο σκέτη απόλαυση
Για σήμερα σου έχουμε μια λίγο διαφορετική πρόταση για γεύμα. Έναν σπιτικό γύρο κοτόπουλο που μπορείς να συνοδέψεις με υπέροχες δροσιστικές σαλάτες και φυσικά με πατάτες τηγανητές.
Η συνταγή είναι ευγενική χορηγία της Έφης, που την ευχαριστούμε θερμά καθώς μας το ετοίμασε και το δοκιμάσαμε κιόλας. Η γεύση μας ενθουσίασε και γι’ αυτό στο προτείνουμε.
1 |
Προετοιμασία για μαρινάρισμα |
Σ’ ένα μπολ προσθέτουμε τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κύμινο, το ξύσμα από το λεμόνι, την πάπρικα και τα χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά τα υλικά. |
|
2 |
Προσθήκη υλικών |
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το γιαούρτι. |
|
3 |
Ανακάτεμα μείγματος και ετοιμασία μαρινάδας |
Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να πήξει ελαφρώς η μαρινάδα μας. Μόλις πήξει αφήνουμε για λίγο το μείγμα στην άκρη και ετοιμάζουμε το φιλέτο κοτόπουλο. |
|
4 |
Προετοιμασία φιλέτου κοτόπουλου |
Κόβουμε το κοτόπουλο μας σε λεπτές λωρίδες, αν δεν είναι ήδη κομμένο από τον κρεοπώλη, και το βάζουμε σ’ ένα μπολ. |
|
5 |
Μαρινάρισμα φιλέτου κοτόπουλου |
Προσθέτουμε τη μαρινάδα στο φιλέτο κοτόπουλο και την ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε το φιλέτο κοτόπουλο να μαριναριστεί από 1 έως 4 ώρες. |
|
6 |
Ετοιμασία γύρου και ψήσιμο
180 λεπτά
|
Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια και μετά τυλίγουμε τον γύρο σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε στον φούρνο για 1 1/2 ώρα. |
|
7 |
Σερβίρισμα |
Κόβουμε τη ντομάτα και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε επάνω στα ξυλάκια του γύρου και προσθέτουμε λίγο ακόμα αλάτι και πιπέρι. |