Λαχταριστοί λουκουμάδες για μικρούς και μεγάλους!
Τι πιο ωραίο πρωινό από φρέσκους λουκουμάδες με μέλι; Υπέροχο συνοδευτικό για τον πρωινό σου καφέ, και όχι μόνο!
Η συνταγή που ακολουθούμε είναι του Στέλιου Παρλιάρου.
1 |
Διαλύουμε τη μαγιά |
Σ’ ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό ανακατεύοντας μ’ ένα πιρούνι. |
|
2 |
Ανακατεύουμε τη μαγιά μαζί με το αλεύρι και το νερό |
Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι και τη διαλυμένη μαγιά και ανακατεύουμε προσθέτοντας και το υπόλοιπο χλιαρό νερό, μέχρι να γίνει ένας πηχτός χυλός. |
|
3 |
Σκεπάζουμε το ζυμάρι και περιμένουμε να φουσκώσει |
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. |
|
4 |
Ρίχνουμε λάδι σε μια κατσαρόλα |
Βάζουμε μπόλικο λάδι να ζεσταθεί σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα. |
|
5 |
Φτιάχνουμε τους λουκουμάδες |
Ανακατεύουμε τον χυλό και με δυο κουτάλια φτιάχνουμε λουκουμάδες και τους ρίχνουμε στο καυτό λάδι (δηλαδή με το ένα κουτάλι παίρνουμε λίγο από το χυλό και με το άλλο τον σπρώχνουμε να πέσει στο λάδι). |
|
6 |
Τηγάνισμα |
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες λίγους-λίγους ανακατεύοντάς τους με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. |
|
7 |
Αφήνουμε τους λουκουμάδες να στραγγίξουν |
Τους βγάζουμε με την κουτάλα και τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν. |
|
8 |
Σερβίρισμα |
Τους σερβίρουμε περιχυμένους με μέλι και πασπαλισμένους με κανέλα και ψιλοκομμένα καρύδια. |