Εχεις μήλα στο σπίτι και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Δοκίμασε να φτιάξεις μηλολουκουμάδες! Εύκολα και γρήγορα θα έχεις ένα γευστικό γλυκάκι για να συνοδεύσεις τα γεύματα του σαββατοκύριακου.
Η συνταγή που ακολουθούμε είναι του Άκη Πετρεντζίκη.

Steps
1

Προετοιμασία χυλού

Περνάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι από μια σίτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ.
Σ’ ένα άλλο μπολ, αναμειγνύουμε το γάλα με το αβγό με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με το σύρμα ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο χυλό.

2

Ετοιμασία σιροπιού

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

3

Καθαρισμός μήλων

Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος τους και κόβουμε το κάθε μήλο σε 8 λεπτές ροδέλες, εγκάρσια.

4

Βάζουμε λάδι να κάψει

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι (3 – 4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C.

5

Τηγανίζουμε τις φέτες μήλου

Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου πρώτα στο σιρόπι και έπειτα στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο χυλός που περισσεύει. Τηγανίζουμε τις φέτες γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια – δυο φορές, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά.

6

Τοποθετούμε τις φέτες σε ταψί

Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας.

7

Σερβίρισμα

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, κανέλα, και αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό.

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart