Μηλολουκουμάδες σκέτο γλύκισμα
Εχεις μήλα στο σπίτι και δεν ξέρεις τι να τα κάνεις; Δοκίμασε να φτιάξεις μηλολουκουμάδες! Εύκολα και γρήγορα θα έχεις ένα γευστικό γλυκάκι για να συνοδεύσεις τα γεύματα του σαββατοκύριακου.
Η συνταγή που ακολουθούμε είναι του Άκη Πετρεντζίκη.
1 |
Προετοιμασία χυλού |
Περνάμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι από μια σίτα πάνω από ένα μεγάλο μπολ. |
|
2 |
Ετοιμασία σιροπιού |
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα χειρός, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. |
|
3 |
Καθαρισμός μήλων |
Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα με τα κουκούτσια. Κόβουμε το πάνω και κάτω μέρος τους και κόβουμε το κάθε μήλο σε 8 λεπτές ροδέλες, εγκάρσια. |
|
4 |
Βάζουμε λάδι να κάψει |
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε αρκετό λάδι (3 – 4 εκ. βάθος) και το αφήνουμε να κάψει και να φτάσει τους 180°C. |
|
5 |
Τηγανίζουμε τις φέτες μήλου |
Βουτάμε την κάθε φέτα μήλου πρώτα στο σιρόπι και έπειτα στον χυλό, αφήνοντας να στάξει ο χυλός που περισσεύει. Τηγανίζουμε τις φέτες γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια – δυο φορές, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα, για περίπου 5 λεπτά. |
|
6 |
Τοποθετούμε τις φέτες σε ταψί |
Τις αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας. |
|
7 |
Σερβίρισμα |
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη, κανέλα, και αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό. |