Μια ποιητική συλλογή, προσωπική κατάθεση ψυχής ενός προσωρινού ταξιδιώτη, όπως ο ίδιος θέλει να βλέπει τον εαυτό του. Ο Βαγγέλης Ι. Φώτης παρουσιάζει την πρώτη του ποιητική συλλογή γεμάτη σκέψεις, προβληματισμούς και ελπίδα για το μέλλον.

Συγκίνηση, έρωτας και θλίψη, θα σε καταβάλλουν καθώς διαβάζεις τα ποιήματα αυτά και κάνεις τους δικούς σου συνειρμούς. Ο καθένας λαμβάνει την ποίηση διαφορετικά και μπορεί να αγγίξουν την ψυχή σου λέξεις και φράσεις που δεν το περίμενες. Εκεί ακριβώς όμως κρύβεται και όλο το νόημα της ποίησης.

«Πάρ’ την ψυχή μου τώρα, κράτα τη σα φυλαχτό,
αγκάλιασε την μη κρυώσει, σκόρπα την σαν αγιασμό,
συνέχισε να ταξιδεύεις, φτιάξε λιμάνι ονειρικό,
εσύ ορίζεις το σκαρί μου, εσύ ορίζεις το Θεό.»

Προσωπικό αγαπημένο τετράστιχο το παραπάνω, ένα από τα πολλά που θα βρεις στις σελίδες του βιβλίου αυτού, ο έρωτας χωρίς όρια και χωρίς περιορισμούς. Αυτό που λείπει από πολλές σχέσεις, αλλά ταυτόχρονα το μόνο στοιχείο που χρειάζεσαι για την απόλυτη ευτυχία στη ζωή σου.

Εμπειρίες ζωής που αποτυπώνονται σε λίγες σελίδες, βιώματα και σκέψεις που εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου και σε ολοκληρώνουν ως άνθρωπο. Συλλογισμοί που μπορεί να σε προβληματίσουν ή να σε χαροποιήσουν. Όταν προσπαθείς να καταγράψεις με λέξεις τα όσα αισθάνεσαι και ζεις, όταν οι λέξεις «μιλάνε μέσα σου» και αισθάνεσαι την ανάγκη να εξωτερικεύσεις τα συναισθήματά σου, τότε γεννιέται η ποίηση.

«Έτσι μας μάθαν να αγαπάμε,
έρπουμε, δεν περπατάμε,
μήτε γευόμαστε, προσκυνάμε,
φόβο για έρωτα ρουφάμε,
με ψέμα αυτόβουλα μεθάμε
γνωρίζουμε, μα προσπερνάμε.»

Ωριμότητα, συνειδητότητα και ένας αδιόρατος πόνος διακρίνονται στα τελευταία ποιήματα του βιβλίου. Ανεκπλήρωτες επιθυμίες, ο φόβος του θανάτου που κυριεύει τους περισσότερους ανθρώπους και αλλάζει τη ζωή τους καθώς και η εσωτερική αναζήτηση που γίνεται όλο και πιο έντονη.

Σίγουρα ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσεις και σου το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Το βιβλίο «Ελπίδα» μπορείς να το προμηθευτείς εδώ.