Πόσο εύκολο είναι να μείνεις πιστός στις αξίες και στα ιδανικά σου; Μπορείς να προδώσεις το τι πραγματικά πιστεύεις; Και αν, με τι προσωπικό κόστος; Τι γίνεται όταν οι άλλοι σε θεωρούν παρανοϊκό για τα πιστεύω σου;

Μερικές μόνο από τις ερωτήσεις που θα σου δημιουργήσει το ανάγνωσμα του βιβλίου «Το χρώμα της απιστίας» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο.

Αρχικά μπορείς να αναρωτηθείς αν είσαι πιστός στον εαυτό σου, γιατί η απιστία δεν είναι μόνο προς τους άλλους, είναι πρώτα προς τον ίδιο σου τον εαυτό. 

Ένας ασθενής μίας ψυχιατρικής κλινικής, ο Κωνσταντίνος, αποφασίζει να σταματήσει τη φαρμακευτική του θεραπεία και να αφεθεί στις παραισθήσεις του, στον εικονικό του κόσμο. Ταξιδεύει με τη φαντασία του σε μέρη και σε εποχές που δεν θα μπορούσε να έχει ζήσει, όμως εκείνος πιστεύει ότι είναι εκεί, μέρος μιας άλλης εποχής, ενός άλλου κόσμου. 

Τρέχει μακριά για να ξεφύγει, αλλά από ποιον; Γιατί από τον εαυτό του δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς…

Οι άνθρωποι που πάσχουν από ψυχικά νοσήματα, από σχιζοφρένεια, πολλές φορές αρνούνται να ακολουθήσουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, γιατί πιστεύουν ότι άρρωστοι είναι όλοι οι άλλοι και όχι οι ίδιοι. Παράτολμες ενέργειες με επικίνδυνα ορισμένες φορές αποτελέσματα. Θέλουν να ζήσουν την δική τους πραγματικότητα και θεωρούν ότι με τα φάρμακα προδίδουν τον εαυτό τους, είναι όμως άραγε έτσι τα πράγματα; Πόσο μπορείς να βοηθήσεις κάποιον αν ο ίδιος δεν θέλει να βοηθήσει τον εαυτό του;

Κοινωνικά ερωτήματα και προβληματισμοί για τη μάστιγα των ψυχικών νοσημάτων που πλήττουν όλο και περισσότερους ανθρώπους αναδύονται μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.