Κάθε γυναίκα είναι μοναδική και έχει τη δική της ομορφιά! Η ομορφιά όμως δεν αναφέρεται μόνο στην εξωτερική εμφάνιση, αλλά και στην ομορφιά της ψυχής! Πόσο όμορφα αισθάνεσαι εσύ με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Ήρθε ο καιρός λοιπόν να αφήσεις πίσω σου τα «ιδανικά» πρότυπα και να γίνεις εσύ πρότυπο για τους άλλους!

Όταν εσύ νιώθεις καλά με τον εαυτό σου και έχεις αυτοπεποίθηση και σιγουριά, κανένας δεν θα μπορέσει να σε πείσει για το αντίθετο. Ένα υγιές σώμα (ακόμα και αν έχεις λίγα κιλά παραπάνω!) είναι ο σύμμαχος σου για να ζήσεις τη ζωή σου όπως επιθυμείς!

Η ομορφιά δεν είναι κάτι μόνιμο, σταθερό και αμετάβλητο, σίγουρα η πάροδος του χρόνου αφήνει στο σώμα σου σημάδια. Κάποια απ’ αυτά είναι εύκολο να τα κρύψεις και κάποια όχι. Η ψυχική ομορφιά ενός ανθρώπου όμως, δεν μεταβάλλεται με τον χρόνο! Και αυτό είναι κάτι που αξίζει να θυμάσαι! Η καλοσύνη, η ευγένεια, η αγάπη που αναδύεται μέσα απ’ έναν άνθρωπο τον διατηρεί όμορφο για πάντα!

Σίγουρα βέβαια η γυμναστική και η ένταξη της καθημερινής άσκησης στη ζωή σου θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις την νεότητά σου και την υγεία σου. Διατηρώντας μια καλή φυσική κατάσταση, συνοδευόμενη με σωστή κι υγιεινή διατροφή, μπορεί να σε βοηθήσει στην πρόληψη ασθενειών και διαφόρων παθήσεων.

Βήματα για να είσαι εσύ πρότυπο ομορφιάς:

dimiourgise-to-diko-sou-protipo-omorfias-2

Αποδεσμεύσου από ακατόρθωτα πρότυπα

Άσε πίσω σου απορρίψεις που μπορεί να δέχτηκες στο παρελθόν για την εμφάνισή σου. Αντί να προσπαθείς να πετύχεις ανέφικτους στόχους, επικεντρώσου στο τι μπορείς πραγματικά να κάνεις εσύ για το σώμα σου, χωρίς να επιβαρύνεις την υγεία σου. Εξαντλητικές δίαιτες και ατελείωτες ώρες στο γυμναστήριο, μπορεί να σου προσφέρουν ένα προσωρινό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα δεν είναι η λύση που αναζητείς. Η όποια απόφαση πάρεις σχετικά με το σώμα σου, θα πρέπει να είναι απόλυτα συνειδητή και κάτι που θα μπορείς να εφαρμόζεις καθημερινά.

Βρες τη δική σου φόρμουλα για να είσαι υγιής

Η φυσική σου κατάσταση, η υγεία και η ευεξία σου εξαρτώνται αποκλειστικά από σένα. Εσύ γνωρίζεις το σώμα σου και τις ανάγκες σου καλύτερα από τον καθένα. Και φυσικά οι δικές σου ανάγκες διαφέρουν από τους υπόλοιπους. Καλό είναι λοιπόν να αναγνωρίσεις τις ανάγκες σου, τι είναι αυτό που ίσως θα ήθελες να βελτιώσεις στο σώμα σου και να βρεις την κατάλληλη μέθοδο για να διατηρήσεις την υγεία σου! Αν έχεις απορίες για το τι πρέπει να ακολουθήσεις και τι όχι, μπορείς να συμβουλευτείς έναν ειδικό για να σε καθοδηγήσει σωστά κι υπεύθυνα. Το μυστικό είναι να αποδεχτείς τον εαυτό σου και τη διαφορετικότητά σου! Γιατί όλοι είναι διαφορετικοί…

Καθόρισε εσύ το δικό σου πρότυπο

Τα πρότυπα ομορφιάς που υπάρχουν παγκοσμίως αφορούν μια πολύ μικρή ομάδα του πληθυσμού, Δεν είναι δυνατόν να είναι όλοι αδύνατοι, με λυγερό και σφριγηλό κορμί και αψεγάδιαστη επιδερμίδα. Οι βιομηχανίες της ομορφιάς, της μόδας που κρύβονται πίσω απ’ αυτά τα πρότυπα καταβάλλουν μεγάλο αγώνα για να σε πείσουν να μπεις κι εσύ σ’ αυτό το τρυπάκι.

Είναι πολύ ωραίο να έχεις ένα όμορφο σώμα και με την άσκηση και καθημερινή φροντίδα του εαυτό σου, διατηρείς τον οργανισμό σου υγιή. Αλλά μην απογοητεύεσαι να δεν μπορείς να έχεις το σώμα ενός μοντέλου, δεν το χρειάζεσαι εξάλλου. Είσαι από μόνη σου όμορφη, γοητευτική και μοναδική! Τι και αν παρατηρείς στο σώμα σου κάποια μικροελαττώματα! Όλοι έχουν! Κανείς δεν είναι αψεγάδιαστος. Το υπερβολικό άγχος για ένα υποτιθέμενο ιδανικό βάρος μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Η ξεκούραση και η φροντίδα του σώματός σου είναι τα καλύτερα μυστικά ομορφιάς!

Χάραξε το μέλλον σου και τη δική σου πορεία

Μάθε να βάζεις τον εαυτό σου σε πρώτο πλάνο, να του δίνεις προτεραιότητα και να τον σέβεσαι. Αναγνώρισε τις επιθυμίες σου και προσπάθησε να τις πραγματοποιήσεις. Η ψυχική σου υγεία είναι πολλή σημαντική και σχετίζεται με την σωματική σου ευεξία επίσης. Ξεκίνα να κάνεις πράγματα που θέλεις, ακόμα κι οι άλλοι γύρω σου σε βλέπουν διστακτικά, κάνε την αρχή και υποστήριξε αυτό που πιστεύεις! Θα δεις ότι στην πορεία θα σε ακολουθήσουν κι άλλοι… Όταν είσαι αληθινός, ειλικρινής και μαθαίνεις από τα λάθη σου, γίνεσαι πρότυπο για πολλούς, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιείς. Κάνε την αρχή λοιπόν και μην φοβάσαι!

Η υγεία σου είναι πολύ σημαντική και πρέπει πάντα να την φροντίζεις και να την προστατεύεις. Η ομορφιά μιας υγιούς γυναίκας δεν συγκρίνεται με τίποτα! Γιατί η ομορφιά αναβλύζει από μέσα σου!