Μια ιστορία που διαδραματίζεται στα παράλια της Κρήτης, στα υπέροχα Μάταλα, το 1969. Τα παιδιά των λουλουδιών απ’ όλον τον κόσμο μαζεύονται στα Μάταλα και γιορτάζουν το καλοκαίρι της αγάπης.
Η συνάντηση δύο γιατρών σ’ αυτή τη μαγευτική παραλία θα είναι η αρχή μιας ιδιαίτερης ιστορίας. Ξεχωριστοί χαρακτήρες με διαφορετικές απόψεις για τη ζωή προσπαθούν να συνυπάρξουν. Μέχρι που ένα έγκλημα ταράζει την ηρεμία της παραλίας αυτής.

Ένα μυθιστόρημα που σε μεταφέρει σε μια άλλη εποχή, μια εποχή ξακουσμένη και ζηλευτή από πολλούς. Όσοι την έζησαν την αναπολούν και μετέπειτα γενιές εύχονται να είχαν ζήσει αυτή την εμπειρία ζωής.

Ένας επίγειος παράδεισος, όπου υμνείται ο έρωτας… Ανεκπλήρωτοι έρωτες, σχέσεις που θα θέλαμε να κρατήσουν για πάντα, συναισθήματα που δε θέλουμε να ξεχάσουμε… Ειδυλλιακό τοπίο, ειδυλλιακές σχέσεις ή έτσι νόμιζαν όλοι…

Το νέο μυθιστόρημα της Πηνελόπης Κουρτζή, «Το κορίτσι με το σαλιγκάρι», από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, σε περιμένει για να «χαθείς» στις σελίδες του και να «ταξιδέψεις» στα Μάταλα.
Το βιβλίο που θα γυριστεί και ταινία, με τον τίτλο «Η παραλία», θα είναι σύντομα κοντά μας και στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Και να θυμάσαι «Η μεγαλύτερη ελευθερία μια καρδιάς είναι να ανήκει κάπου»!