Θέλεις να ακούσεις καλή jazz; Tότε σου προτείνουμε να επισκεφτείς το Half Note Jazz Club, από αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου μέχρι και τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, όπου ο σπουδαίος σαξοφωνίστας Chico Freeman, επιστρέφει στην αγαπημένη του σκηνή και παρουσιάζει άλλο ένα από τα θαυμαστά του σχήματα, το Exotica Trio.

Ο Chico Freeman είναι ένα από τα πιο δυναμικά, μεστά, και συγκλονιστικά σαξόφωνα της jazz, μέσα στις τελευταίες πέντε και πλέον δεκαετίες. Αποτελεί ένα ζωντανό κεφάλαιο της σύγχρονης ιστορίας της αμερικάνικης jazz ενώ καλλιτεχνικά προσανατολίζεται πολύ πιο πέρα από το jazz mainstream κι αγκαλιάζει τις μουσικές του κόσμου. Όμως, παρά τις κατά καιρούς αναζητήσεις του, ο Freeman ενσωματώνει στον ήχο του όσο λίγοι, όλη την πορεία της jazz ιστορίας, από τα blues στον Coleman Hawkins κι από τον Coltrane στην Latin Jazz.

Ακολουθώντας μια καθαρά διεθνική μουσική πορεία απ’ την αρχή, ο Chico Freeman μπήκε βαθιά στις ρίζες της jazz και των afro-latin μουσικών, ενώ ταυτόχρονα διερευνούσε σε βάθος όλες τις πτυχές του αυτοσχεδιασμού της αφροαμερικάνικης κουλτούρας. Η ιστορία και οι συνεργασίες του, απ’ το δεύτερο μισό των 70’s ως τις μέρες μας, είναι γεμάτη με στιγμές δημιουργικότητας και συνεργασίες σταθμούς στην καριέρα του με μεγάλα ονόματα της σύγχρονης jazz – και όχι μόνο – μουσικής. Με περισσότερους από 40 δίσκους ως leader στην πορεία και συμμετοχές σε εκατοντάδες άλλους, η αέναη δημιουργική καλλιτεχνική ανησυχία του Freeman, είναι αυτή που καθορίζει την πορεία του. Η μεγάλη συμβολή του στην ιστορία της jazz είναι και με την δημιουργία δύο κορυφαίων all star σχημάτων.

Ώρες έναρξης: Παρασκευή & Σάββατο 22:30 | Κυριακή & Δευτέρα 21:30
Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινάνε από 20€.

O εξωτικός, ηφαιστιώδης και χωρίς όρια νέος ήχος του προτεινόμενου για 2 Grammy Chico Freeman, με το Exotica Trio, αποτελούμενο από τον μοναδικό μπασίστα και παλιό του συνεργάτη Heiri Känzig, τον απαράμιλλο master of percussion Reto Weber και τον ίδιο φυσικά στο τενόρο και το σοπράνο σαξόφωνο, θα ακούγεται πάλι στο Half Note Jazz Club!