Μια μουντή, βροχερή μέρα ξημέρωσε σήμερα και ίσως η διάθεσή σου να μην είναι και στα καλύτερά της. Λίγο πολύ μπορεί να σε έχει επηρεάσει και να αισθάνεσαι στεναχωρημένη, λυπημένη ή απλά «έτσι κ έτσι». Σίγουρα δεν είσαι η μόνη, αλλά να ξέρεις ότι δεν πειράζει καθόλου να έχεις και μια κακή μέρα.

Δεν γίνεται να είσαι πάντα χαρούμενη και γελαστή. Πάρε τον χρόνο σου και χαλάρωσε, βρες λίγο περισσότερο χρόνο για σένα σήμερα αν νιώθεις ότι το χρειάζεσαι και μετέφερε ότι δεν είναι επείγον για κάποια άλλη μέρα. Συγκεντρώσου στα απολύτως απαραίτητα και αν μπορείς χάρισε στον εαυτό σου ένα day off! Σου ακούγεται τρελό; Κι όμως, αφιερώνοντας χρόνο σε σένα και χαλαρώνοντας μπορεί να σε βοηθήσει να ανακτήσεις δυνάμεις.

Αν δεν είναι απαραίτητο να βγεις έξω και να αντιμετωπίσεις όλη την κίνηση στους δρόμους, μείνε σπίτι σου, φτιάξε έναν ωραίο καφέ ή ένα φλυτζάνι αρωματικό τσάι και απόλαυσε τη στιγμή. Μπορείς να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική να παίζει χαμηλά ενώ κάνεις διάφορες δουλειές του σπιτιού ή απλά να πάρεις στα χέρια σου ένα βιβλίο και να χαθείς για λίγο στις σελίδες του.

broxeri-mera-eukairia-epipleon-xalarosi-2

Απαραίτητη προϋπόθεση να κλείσεις ή να βάλεις το κινητό σου στο αθόρυβο και να μην αποσπάσαι με άλλα πράγματα, ώστε να καταφέρεις να χαλαρώσεις ακόμα και για μισή ωρίτσα.

Αν πάλι νιώθεις ότι χρειάζεσαι λίγο ύπνο ακόμα και δυσκολεύεσαι να αποχωριστείς το πάπλωμα και το κρεβάτι σου, κανένα πρόβλημα! Χάρισε στον εαυτό σου λίγες ώρες επιπλέον ύπνου. Μην πιέζεσαι να κάνεις πράγματα που νιώθεις ότι δεν μπορείς. Δεν εννοούμε βέβαια να φτάσεις στο άλλο άκρο, και να μην σηκώνεσαι από τον καναπέ ή το κρεβάτι όλη μέρα, αλλά απλά να χαμηλώσεις λίγο τους ρυθμούς της μέρας σου σήμερα, αν νιώθεις λίγο περίεργα.

Αν πρέπει να πας στην εργασία σου, τότε βγάλε από την ντουλάπα γαλότσες κι αδιάβροχο, βάλε λίγο πιο έντονα χρώματα στα ρούχα σου σήμερα για να σου φτιάξει λίγο περισσότερο η διάθεση και ξεκίνα δυναμικά την μέρα σου. Κι αν η γειτονιά σου το επιτρέπει, δοκίμασε να κάνεις μια σύντομη βόλτα στη βροχή, μπορεί να το βρεις πολύ αναζωογονητικό!

broxeri-mera-eukairia-epipleon-xalarosi-3

Χαρίζοντας στον εαυτό σου λίγες απρόσμενες στιγμές χαλάρωσης, μπορεί να σε γεμίσει ενέργεια από εκεί που δεν το περιμένεις! Είναι ωραίο να βάζεις που και που στη ζωή σου μια άνω τελεία και απλά να σταματάς ότι κάνεις. Δοκίμασέ το και θα μας θυμηθείς!