Και κάπου εδώ συνειδητοποιείς ότι οι γιορτές πέρασαν και μαζί τους, η περίοδος χάριτος για να φας κάτι παραπάνω, να πιείς και φυσικά να βουλιάξεις στα γλυκά. Σήμερα λοιπόν ξημέρωσε η μέρα της αλήθειας, που η ζυγαριά δεν είναι φίλος αλλά ο «αδίστακτος μαρτυριάρης» των ημερών που πέρασες. Έτσι τουλάχιστον την βλέπω εγώ από το πρωί…

Το μόνο που μένει είναι η επιστροφή στις ημέρες της καλύτερης διατροφής και  της άσκησης γιατί ως γνωστό φέτος το Πάσχα είναι πολύ νωρίς! Ξεκίνα λοιπόν την ημέρα σου ξεθάβοντας παλιά διατροφικά πρόγραμμα που σου είχε  δώσει ο διατροφολόγος σου για να ανακτήσεις την σιλουέτα σου ή και να υιοθετήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.

Το μυστικό για να διατηρήσεις το βάρος σου σε ένα χαμηλό επίπεδο για να είναι καλό για την υγεία και την ψυχολογία σου είναι να αυξήσεις τα γεύματα και να μειώσεις δραστικά τις ποσότητες. Θυμήσου όμως ότι ένα μπολ γιαούρτι με μέλι είναι ένα γεύμα, 7 αμύγδαλα είναι ένα δεύτερο και μια σαλάτα με ψάρι, κοτόπουλο ή άπαχο κρέας ένα τρίτο που συμπληρώνει την ημέρα. Δώσε στον εαυτός σου την πολυτέλεια ενός γλυκού ή του αγαπημένου σου φαγητού μόνο μία ημέρα την εβδομάδα και σύντομα οι ατασθαλίες των γιορτών θα είναι παρελθόν.

Επίσης, μην ξεχνάς το πρωινό καθώς και τις ώρες των γευμάτων σου καθώς καλό είναι μετά τις 7-8 να μη βαραίνεις το στομάχι σου με τίποτα. Απέφυγε τους απλούς υδατάνθρακες, βάλε προϊόντα ολικής αλέσεις και πρωτεΐνες και πολύ νερό και βάλε πάλι τα αθλητικά σου για μια ηπίας μορφής άσκηση που θα σου δώσει ευεξία και αισιοδοξία.

Μην αγχωθείς λοιπόν, άλλωστε το άγχος έχει αντίθετα αποτελέσματα, και ξεκίνα από σήμερα την ολική επαναφορά. Καλή βδομάδα!