Μυστήριο, εγκλήματα, φόνοι, αγωνία, μερικά μόνο από τα συστατικά των επιτυχημένων σειρών μυστηρίου. Βρήκαμε και σου προτείνουμε σειρές μυστηρίου, ορισμένες βασισμένες σε πραγματικά γεγονότα, που διαδραματίζονται στην Αγγλία, την πατρίδα του Σέρλοκ Χολμς και της Αγκάθα Κρίστι!

Εφοδιάσου με τα απαραίτητα σύνεργα και ετοιμάσου να λύσεις τα εγκλήματα!

The Pembrokeshire Murders

Η μίνι σειρά, 3 επεισοδίων του 2021, «The Pembrokeshire Murders», διαδραματίζεται στην Ουαλία και αφορά πραγματικούς φόνους που είχαν διεξαχθεί στην περιοχή του Pembrokeshire τη δεκαετία του 1980.
Το 2006 ο ντετέκτιβ Steve Wilkins αποφασίζει να ξανανοίξει 2 άλυτες υποθέσεις φόνου που σχετίζονταν με ληστείες. Με τη βοήθεια της εγκληματολογίας, των νέων τεχνολογιών, την επανεξέταση μαρτύρων και στοιχείων, καταφέρνουν να επιτύχουν τη σύλληψη ενός μανιακού δολοφόνου.

White House Farm

To «White House Farm» σε μεταφέρει στο Essex, μια νύχτα του Αυγούστου του 1985 όπου 5 μέλη μιας οικογένειας δολοφονήθηκαν βάναυσα. Άλλη μία πραγματική ιστορία αναζήτησης ενός δολοφόνου, μέσα από 6 επεισόδια, για να επέλθει τελικά δικαιοσύνη για τα θύματα.
Όταν η αστυνομία καλείται για να εξιχνιάσει τους φόνους 5 μελών μιας οικογένειας, ο γιος της οικογένειας ισχυρίστηκε ότι η αδερφή του, που έπασχε από σχιζοφρένεια, τρελάθηκε και σκότωσε τους γονείς τους και τα παιδιά της. Εκτεταμένη έρευνα, συνεντεύξεις και δημόσια έγγραφα δίνουν όμως μια διαφορετική τροπή στην ιστορία.

Des

Η μίνι σειρά, 3 επεισοδίων του 2020, «Des», θα σε καθηλώσει καθώς πρόκειται για την πραγματική ιστορία ενός δολοφόνου που δρούσε ανενόχλητος για χρόνια, χωρίς να προκαλέσει την παραμικρή υποψία των αρχών.
Το 1983 ο μανιακός δολοφόνος Dennis Nilsen συλλαμβάνεται μετά την ανακάλυψη ανθρώπινων οστών που προκάλεσαν την απόφραξη μιας αποχέτευσης κοντά στο σπίτι του στο Λονδίνο. Οι αρχές προσπαθούν να αποσαφηνίσουν τα κίνητρά του.

Behind Her Eyes

Ενδιαφέρουσα πλοκή, μυστήριο και ένα πολυπόθητο «happy ending (;)» μερικά από τα στοιχεία του «Behind Her Eyes», της μίνι αυτής σειράς 6 επεισοδίων του Netflix, που βασίζεται στο best seller της Sarah Pinborough.
Μια ανύπαντρη μητέρα στο Λονδίνο μπλέκει σ’ ένα αρρωστημένο παιχνίδι όταν κάνει σχέση με το αφεντικό της που είναι ψυχίατρος, ενώ παράλληλα δένεται και με τη μυστηριώδη γυναίκα του. Ανατροπές και εκπλήξεις θα σου κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος!

The Drowning

Μέσα από 4 επεισόδια, το «Drowning», προσπαθεί να λύσει το μυστήριο του πνιγμού ενός τετράχρονου παιδιού. Μια μητέρα προσπαθεί να ανακάμψει και να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά τον απροσδόκητο πνιγμό του γιου της, το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ. Δέκα χρόνια αργότερα, αντικρίζει ένα παιδί που θα μπορούσε να είναι ο γιος της. Μια αναζήτηση για την αλήθεια ξεκινά…

Με απαραίτητη παρέα τα ποπ κορν και τα αγαπημένα σου σνακ, ίσως και μία πίτσα (!) (λόγω Κυριακής), είσαι έτοιμη για να εξιχνιάσεις τα τηλεοπτικά μυστήρια!