Δέκα ιστορίες που εξερευνούν σκοτεινές πτυχές του ερωτικού πάθους… Ένα λίγο διαφορετικό ανάγνωσμα γι’ αυτό το σαββατοκύριακο, τα «Ανήσυχα άκρα» του Νίκου Παναγιωτόπουλου από το Μεταίχμιο!

Το όγδοο βιβλίο του Νίκου Παναγιωτόπουλου εξιστορεί δέκα διαφορετικές ερωτικές ιστορίες από ανθρώπους της διπλανής πόρτας. Ανθρώπων όλων των ηλικιών που θέλουν να νιώσουν τον έρωτα στη ζωή τους.

Ο όρος «ανήσυχα άκρα» αναφέρεται στην ιατρική ως η έντονη παρόρμηση κάποιου να κινήσει τα χέρια ή τα πόδια του. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, δεν διαχωρίζεται σε νέους ή ηλικιωμένους. Συνήθως συμβαίνει κατά τις βραδινές ώρες που το σώμα μένει αρκετές ώρες ακίνητο. Τέτοιες ανησυχίες όμως μπορεί να συμβούν και κατά τη διάρκεια της ημέρας, προερχόμενες από τα συναισθήματα. Και κάπως έτσι ξεκινούν τα διηγήματα του βιβλίου…

Νέοι που βιώνουν τον καλοκαιρινό έρωτα και την απόρριψη σε μία παραλία, κάτω από τον ζεστό ήλιο, παρέα με τα «απαραίτητα» φιλαράκια. Φιλοσοφικές συζητήσεις που αφορούν το διάστημα μεταξύ τριαντάρηδων που προσπαθούν να δημιουργήσουν σχέσεις, ακόμα και αν μέσα τους ξέρουν ότι θα είναι προβληματικές.

Όταν η ασθένεια χτυπάει την πόρτα σ’ έναν μεσήλικα άντρα, η ερωτική του επιθυμία εκρήγνυται και προσπαθεί να βρει τρόπο να το αντιμετωπίσει. Ο ανεκπλήρωτος έρωτας μιας γυναίκας τρίτης ηλικίας με τις κοινωνικές συνθήκες να προκαθορίζουν τα φαινομενικά «πρέπει».

Μια ηλικιωμένη γυναίκα που καλείται να αντιμετωπίζει τις ερωτικές προτιμήσεις του μικρότερου γιού της. Τι είναι άραγε αυτό που μένει σε μια σχέση όταν ο έρωτας και η αγάπη εκλείπουν;

Ο σύγχρονος πεζογράφος Νίκος Παναγιωτόπουλος μέσα από ιστορίες, αληθινές και μη, φέρνει στην επιφάνεια προβλήματα και καταστάσεις καθημερινών ανθρώπων που άλλοτε μέσα από το χιούμορ ή τη σοβαρότητα προσπαθούν να αποδεχτούν, να ανταπεξέλθουν και να προχωρήσουν με τις επιλογές τους.

Ήρωες που ανακαλύπτουν την ερωτική τους υπόσταση, σε διαφορετικές ηλικίες και φάσεις ζωής, σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις!