Τα Χριστούγεννα είναι η πιο μαγική γιορτή του χρόνου. Τα φώτα, η πολύχρωμη φανταχτερή διακόσμηση, η χρυσόσκονη που καλύπτει τα πάντα, κάνει τις μέρες αυτές πιο λαμπερές και καταφέρνει να αλλάξει τη διάθεση ακόμη κι ενός … skroutz.

Με τη βοήθεια των παιδιών, που τίποτα δεν μπορεί να τους χαλάσει τη γιορταστική διάθεση, μπορείς να σώσεις τα φετινά Χριστούγεννα από την καταστροφή!
Στείλε λοιπόν κάρτες με ευχές σ’ όσα αγαπημένα πρόσωπα δεν θα μπορέσεις φέτος να δεις από κοντά και βάλε στις λέξεις όλη την αγάπη που κρύβει μια αγκαλιά κι ένα φιλί.
Bάλε γιορτινά τραγούδια και φτιάξε τις κάρτες μαζί με τα παιδιά. Λατρεύουν άλλωστε να δημιουργούν με τα χέρια και η ώρα που θα περάσεις μαζί τους θα είναι ανεκτίμητη.

Αξιοποίησε όλα τα στολίδια που έχεις από προηγούμενα Χριστούγεννα που ίσως δεν ταίριαζαν στην μινιμαλιστική ή θεματική διακόσμηση άλλων χρόνων. Φέτος μπορείς να υπερβάλεις.

Βάλε φωτάκια παντού και γιρλάντες σε κάθε τραπεζάκι, τζάκι και έπιπλο. Διακόσμησε όλα τα δωμάτια του σπιτιού με πολύχρωμες μπάλες κι όχι μόνο το καθιστικό, Αν ξεμείνεις από στολίδια, επιστράτευσε και πάλι τη δημιουργικότητα των παιδιών. Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες ζωγραφιές και κόλλησέ τες στις πόρτες και τα παράθυρα και πασπάλισέ τες με χρυσόσκονη.

Κάνε μια βόλτα στο κοντινότερο πάρκο και μάζεψε κλαδιά και κουκουνάρια και φτιάξε αυτοσχέδια χριστουγεννιάτικα δέντρα για όλες τις γωνιές του σπιτιού.
Αγόρασε γκι και αλεξανδρινά και γέμισε το σπίτι σου με τις μυρωδιές από κουραμπιέδες και μελομακάρονα.

Και μην ξεχάσεις να προσφέρεις σε ανθρώπους, που δεν είναι και φέτος τόσο τυχεροί όσο εσύ. Τίποτα άλλωστε δεν ζεσταίνει την καρδιά όσο μια πράξη προσφοράς.

Καλά Χριστούγεννα, με υγεία!