Στο Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζεται από σήμερα η έκθεση φωτογραφίας του Terry Tsiolis με τίτλο «Portraits». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση του έργου του σε μουσειακό χώρο και περιλαμβάνει έργα που δημιούργησε από το 2013 έως σήμερα.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και σύντομα βίντεο και εστιάζει στην αποτύπωση καθημερινών ανθρώπων από όλο τον κόσμο ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, τον σωματότυπο, τη θρησκεία ή την καταγωγή. Η συμπερίληψη όσο το δυνατόν περισσότερων ατόμων είχε πρωταρχική σημασία. Προκειμένου να βρει τα μοντέλα του, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση μέσα από πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Το αποτέλεσμα είναι μια εκτενής σειρά έργων στα οποία αποτυπώνεται ο χαρακτήρας του κάθε εικονιζόμενου χωρίς να αναδεικνύεται απαραίτητα ο ρουχισμός του – όπως θα υπαγόρευε μια φωτογράφηση μόδας.

Η συγκεκριμένη σειρά σηματοδοτεί τη μετάβαση του Tsiolis από τις δαπανηρές και σύνθετες φωτογραφίσεις μόδας προς μια πιο οικεία προσέγγιση του δίπολου φωτογράφος-μοντέλο.

Ο Terry Tsiolis γεννήθηκε το 1969 στο Montreal του Καναδά. Ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και είναι ιδιαίτερα γνωστός για τη συνεργασία του με τα περιοδικά μόδας Vogue, Harper’s Bazaar και Vanity Fair. Έχει απαθανατίσει μουσικούς και ηθοποιούς όπως την Rihanna, την Margot Robbie και την Jane Fonda.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2021 στο κτίριο της οδού Πειραιώς 138 και οι ώρες λειτουργίας είναι οι ακόλουθες: Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 – 18:00 & Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00.

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι 3 και 6 ευρώ. Προπώληση γίνεται από το site του μουσείου tickets.benaki.org  ή από τα ταμεία εισιτηρίων του μουσείου κατά τις ημέρες και ώρες επίσκεψης.