Αυτήν την εποχή, γίνονται στη Ρώμη τα γυρίσματα της ταινίας «House of Gucci», με την υπογραφή Ridley Scott και πρωταγωνιστές τη Lady Gaga και τον Adam Driver. Η ταινία περιγράφει μια από τις πλέον πολύκροτες δίκες στην ιστορία της ιταλικής Δικαιοσύνης με πρωταγωνίστρια τη «μαύρη χήρα» του οίκου Gucci, Patrizia Reggiani η οποία δολοφόνησε τον κληρονόμο των Gucci.

Μια τραγική, αληθινή ιστορία που έχει όλα όσα χρειάζεται μια ταινία για να φτάσει ως τα Oscars. Έναν απαγορευμένο έρωτα, αμύθητα πλούτοι, σεξ και φυσικά μια στυγερή δολοφονία που ανακαλύφθηκε από ένα λάθος!

Η Patrizia Reggiani, αν και δεν ανήκε στην υψηλή κοινωνία του Μιλάνου, καταγόταν όμως από εύπορη οικογένεια. Ο πατέρας της, επιχειρηματίας που ασχολούνταν με τις μεταφορές, έκανε στην κόρη του όλα της τα χατίρια. Ακριβά, σπορ αυτοκίνητα, πολυτελείς γούνες και ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Στις αρχές της δεκαετίας του ΄70 γνώρισε σε ένα πάρτι τον εγγονό του Gucci και διάδοχο του πολυτελούς οίκου.
Όπως είχε πει η ίδια «ο Maurizio την ερωτεύτηκε παράφορα γιατί έβρισκε σε εκείνη κάτι το διαφορετικό.
Παρότι στην αρχή τον απέφευγε γιατί, δεν ήταν παρά ένα ήσυχο παιδί με στραβά δόντια, εκείνος την κυνήγησε ανελέητα και το 1972, σε ηλικία 24 ετών, παρά τις αντιρρήσεις του πατέρα του Gucci, το ζευγάρι παντρεύτηκε.

Για πάνω από μια δεκαετία η ζωή τους ήταν σαν παραμύθι, με ταξίδια σε όλο τον κόσμο, σπίτια στη Νέα Υόρκη, σκι στις Άλπεις και πανάκριβα δώρα. Η Patrizia ήταν η πριγκίπισσά του οίκου Gucci.
Απέκτησαν δύο κόρες την Allegra και την Alessandra όμως το παραμύθι, έμελλε να τελειώσει σύντομα. Στις 2 Μαΐου του 1985, ο Maurizio εγκατέλειψε την οικογένεια του για τα μάτια μιας νεαρής γυναίκας, της Paola Franchi, την οποία είχε ερωτευτεί.

Ακολούθησε το διαζυγίου το 1991 και έκτοτε ο καθένας τους τράβηξε το δρόμο του με την Patrizia να μην του συγχωράει ποτέ την προδοσία του.
Πέντε χρόνια αργότερα, στις 27 Μαρτίου 1995 η Patrizia προσλαμβάνει ένα επαγγελματία δολοφόνο για να σκοτώσει το Maurizio Gucci καθώς πήγαινε στο γραφείο του στο Μιλάνο. Τον πυροβόλησε 4 φορές.

Όλα τα βλέμματα έπεσαν πάνω στην Reggiani καθώς έγινε αμέσως γνωστό ότι, είχε προσπαθήσει άλλες δύο φορές να δολοφονήσει τον πρώην άντρα της και είχε συμβουλευτεί δικηγόρο για τις συνέπειες που θα είχε αν την ανακάλυπταν.
Στη διάρκεια της πολύμηνης δίκης είχε δηλώσει το περίφημο «ποια σύζυγος δεν έχει πει ποτέ της “θα μπορούσα να τον σκοτώσω;» ενώ στο ημερολόγιο της την ημέρα της δολοφονίας είχε γράψει τη φράση «παράδεισος»!

Η Patrizia κηρύχτηκε ένοχη, αν και δεν παραδέχθηκε ποτέ την ενοχή της και καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση. Το 2000 αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, ενώ 11 χρόνια μετά, λόγω καλής διαγωγής της δόθηκε η δυνατότητα να εργαστεί για να μειώσει την ποινή της. Η ίδια αρνήθηκε λέγοντας «δεν έχω δουλέψει ποτέ στη ζωή μου και σίγουρα δεν πρόκειται να αρχίσω τώρα».
Αποφυλακίστηκε τον Οκτώβριο του 2016 και έκτοτε ζει πλουσιοπάροχα με 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο από το διαζύγιο της.

Στο «House of Gucci» πρωταγωνιστούν ακόμη οι Al Pacino, Jeremy Irons, Jared Leto και Jack Huston και θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Νοέμβριο του 2021.