Μια απίθανη πρόταση για το γιορτινό σου τραπέζι που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου. Ατομικές τάρτες με γεύση αμυγδάλου και γλάσο στην κορυφή, θα σου αφήσουν μια ανεπανάληπτη γεύση στο στόμα. Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Read MoreIngredient: αμύγδαλα
Linzer torte, η πάστα φλόρα αλλιώς
Αν σου αρέσει η πάστα φλόρα σου προτείνουμε μια διαφορετική αυστριακή εκδοχή της. Η λεγόμενη linzer torte, μια τάρτα με ζύμη από αμύγδαλο και γέμιση μαρμελάδας, θα σε ξετρελάνει. Δοκίμασέ την και σίγουρα δεν θα το μετανιώσεις!Ακολουθούμε τη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Read MoreΜουχαλεμπί, ένα ανατολίτικο γλυκό
Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις το μουχαλεμπί, ένα γλυκό με ανατολίτικη προέλευση; Το μουχαλεπί ή αλλιώς μαλεμπί είναι η διάσημη λευκή κρέμα της ανατολής με άρωμα τριαντάφυλλου, βανίλιας ή μαστίχας. Σερβίρεται με διάφορους τρόπους, με ρόδι, τριμμένο φυστίκι, ινδοκάρυδο και μπορείς να το πασ ...
Read MoreΜια αυστριακή καρυδόπιτα
Μια διαφορετική εκδοχή της δικής μας παραδοσιακής καρυδόπιτας που εκτός από καρύδια περιέχει κι αμύγδαλα, η σημερινή μας πρόταση από την Αυστρία. Τώρα που πλησιάζουμε στα Χριστούγεννα, είναι ωραίο να γνωρίζεις διαφορετικά γλυκά για να εντυπωσιάσεις τους προσκεκλημένους σου στα γιορτινά ...
Read MoreΝηστίσιμα μπακλαβαδάκια
Νοστιμότατα νηστίσιμα μπακλαβαδάκια με μία πολύ εύκολη συνταγή! Επειδή το γλυκό είναι απαραίτητο κομμάτι της διατροφής μας και τις ημέρες της νηστείας!
Read MoreΛαχταριστοί και μυρωδάτοι γαριδοκεφτέδες!
Η παράδοση θέλει ανήμερα των Θεοφανίων να τρώμε ψάρι, γι’ αυτό έχουμε μια διαφορετική πρόταση για το σημερινό σου τραπέζι. Λαχταριστούς και μυρωδάτους γαριδοκεφτέδες από τον Γιάννη Λουκάκο. Μια εναλλακτική αλλά παραδοσιακή επιλογή. Χρόνια πολλά και καλή φώτιση σε όλους!
Read MoreΒασιλόπιτα, αφράτη και λαχταριστή!
Πρωτοχρονιά χωρίς βασιλόπιτα, γίνεται; Δεν γίνεται! Και τι καλύτερο από μια λαχταριστή σπιτική βασιλόπιτα!Ακολούθησε τη συνταγή του Τάσου Αντωνίου για σίγουρη επιτυχία.
Read MoreΑρωμα γιορτών με κουραμπιέδες
Γιορτές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς χωρίς κουραμπιέδες, μάλλον δεν γίνεται… Ο Στέλιος Παρλιάρος μας δίνει οδηγίες για μυρωδάτους και τραγανούς κουραμπιέδες!
Read More