Οι διαπραγματεύσεις είναι μέρος της ζωής, τόσο της κοινωνικής όσο και της επαγγελματικής. Αν και όταν σκέφτεσαι τον όρο, η πρώτη σου σκέψη ίσως είναι μια επαγγελματική συμφωνία, θα εκπλαγείς αν σκεφτείς πόσες διαπραγματεύσεις κάνεις και στην προσωπική σου ζωή σε καθημερινή βάση.

Όπως τα περισσότερα πράγματα, έτσι και οι διαπραγματεύσεις έχουν κάποιους κανόνες που αν τους ακολουθήσεις είναι πιο εύκολο να πετύχεις. Όσον αφορά τις επαγγελματικές συμφωνίες το πρώτο βήμα είναι να έχεις ξεκάθαρους στόχους, τι θέλεις να πετύχεις και ποιες είναι οι προτεραιότητές σου.

Μπορεί να χρειαστεί να διαπραγματευτείς κάποια πράγματα, όπως ο μισθός, οι μέρες άδειας ή η ιδιωτική ασφάλιση, πριν κλείσεις μια συμφωνία. Καλό είναι να τα λαμβάνεις όλα υπόψη σου, όχι μόνο το ποσό του μισθού, πριν πάρεις την οριστική σου απόφαση. Μπορείς να συζητήσεις ευκαιρίες για μπόνους ή άλλα προνόμια που ενδέχεται να μπορεί να σου διαθέσει η εταιρία και έτσι να αντισταθμίσεις κάπως το χρηματικό ποσό.

Επίσης η δυνατότητα εξ’ αποστάσεως εργασίας είναι ένα σημείο διαπραγμάτευσης που για πολλούς έχει μεγάλη σημασία. Ακόμα και η ευελιξία να μπορείς κάποιες μέρες να δουλεύεις εξ’ αποστάσεως, μπορεί να σε εξυπηρετήσει στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Ένα σημαντικό σημείο, όταν μιλάς στις διαπραγματεύσεις σου, είναι να χρησιμοποιείς το «εμείς» αντί το «εγώ». Με τον τρόπο αυτό δείχνεις αυτοπεποίθηση και ομαδικότητα. Με το να θεωρείς τον εαυτό σου μέλος μιας ομάδας και να δείχνεις ότι οι σκέψεις σου αφορούν το σύνολο, θα κερδίσεις τις εντυπώσεις.

Σημαντικό είναι επίσης να έχεις κάνει την ερευνά σου σχετικά με τα μισθολογικά κριτήρια της θέσης για την οποία ενδιαφέρεσαι και να έχεις αποφασίσει ποια είναι η χαμηλότερη τιμή που μπορείς να δεχτείς, ώστε να είσαι ικανοποιημένη. Είναι γενικά δύσκολο να πετύχεις την καλύτερη προσφορά, αλλά μπορείς εύκολα να πετύχεις μια δίκαιη προσφορά, τόσο για σένα όσο και για τον μελλοντικό εργοδότη σου.

Μη φοβηθείς να κάνεις αντιπροσφορά, αν νιώθεις ότι δεν είσαι ικανοποιημένη με αυτό που σου προτείναν. Οι αντιπροσφορές είναι μέρος των διαπραγματεύσεων, απλά να γνωρίζεις ότι σ’ ένα εύρος τιμών μπορεί να επιλεγεί το χαμηλότερο, οπότε καλό είναι να βάλεις στο κατώτατο μέρος της κλίμακας ένα ποσό που σε ικανοποιεί.

Επίσης, μη φοβηθείς ότι μπορεί να χάσεις την θέση αν δε δεχτείς αμέσως αυτό που σου πρότειναν. Για να σε επέλεξαν και να σου έκαναν προσφορά σημαίνει ότι τους ενδιαφέρεις, οπότε μπορείς να κάνεις κάποιες επιπλέον κινήσεις για να δεις τι μπορείς να κερδίσεις. Αν δεν τολμήσεις, δεν θα μάθεις ποτέ τι μπορείς να πετύχεις.

Να θυμάσαι ότι οι διαπραγματεύσεις είναι αμφίδρομες και όσο πιο συχνά διαπραγματεύεσαι τόσο καλύτερη θα γίνεις!