Αν και το καλοκαίρι βρίσκεται κοντά στη δύση του, οι ηλιόλουστες μέρες δεν θα μας εγκαταλείψουν, απλά θα τις περάσουμε στην πόλη. Η επιστροφή από τις διακοπές είναι πάντα εάν «πικρό ποτήρι». Ξέρεις ότι σύντομα πρέπει να επιστρέψεις ολοκληρωτικά στην ρουτίνα σου και να αφήσεις σε μια γωνιά του μυαλού τις όμορφες αναμνήσεις το καλοκαιριού… έως το επόμενο.

Τι θα έλεγες όμως να μπεις σ’ αυτή τη διαδικασία με έναν πιο χαρούμενο τρόπο, φροντίζοντας τον εαυτό σου;

Ας ξεκινήσουμε από την κορυφή

Καταρχήν χρειάζεσαι μια επίσκεψη στον κομμωτή σου. Τα μαλλιά ταλαιπωρούνται πολύ κάθε χρόνο από τον ήλιο, τον αέρα και τη θάλασσα και όσο κι αν προσπάθησες να τα προστατεύσεις σίγουρα θα είναι άγρια και ξηρά.

Ένα καλό κόψιμο, θα απομακρύνει τος ουρές και θα ανανεώσει το στιλ σου. Μπορείς εάν θέλεις να κάνεις μια χρωματική αλλαγή σκουραίνοντας λίγο την απόχρωση, που σίγουρα θα έχει αλλοιωθεί από τον ήλιο. Μια περιποίηση με την κατάλληλη μάσκα μαλλιών θα δώσει και πάλι λάμψη και ζωντάνια στα μαλλιά σου και σε σένα σίγουρα μια καλύτερη διάθεση.

Ολική επαναφορά

Εάν το καλοκαίρι το έριξες λίγο έξω (και μεταξύ μας καλά έκανες…) και η ζυγαριά είναι αμείλικτη μαζί σου, τώρα είναι πιο εύκολο να επιστρέψεις στη σιλουέτα σου, μακριά από τους πειρασμούς των διακοπών.

Αν πάλι θέλεις αυτή τη χρονιά να ακολουθήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο διατροφής αλλά και άσκησης, αυτό είναι το καλύτερο διάστημα. Τα περισσότερα γυμναστήρια κάνουν προσφορές για προγράμματα άσκηση και θα μπορούσες να βρεις αυτό που σου ταιριάζει σε λογικές τιμές.

Ενυδάτωση και λάμψη

Last but not least, όπως λένε κάποιες ψυχές… άφησα την περιποίηση προσώπου. Σίγουρα θα έχεις δει το δέρμα σου να αφυδατώνεται και τις πανάδες (εάν αντιμετωπίζεις τέτοιο ζήτημα) να είναι πιο έντονες μετά την μεγάλη έκθεση στον ήλιο. Επέστρεψε σταδιακά στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησής σου και θα δεις γρήγορα αποτελέσματα. Φυσικά, μπορείς να αλλάξεις τα προϊόντα περιποίησης σου προσφέροντας στο δέρμα σου νέα θρεπτικά συστατικά.

Μην ξεχνάς τη βραδινή περιποίηση και κυρίως την περιοχή των ματιών και το ντεκολτέ. Είναι οι πιο ευαίσθητες περιοχές που εύκολα «σπάνε» και δύσκολα επιδέχονται επαναφορά!

Όμως για όλα αυτά βασική προϋπόθεσή είναι η καλή ψυχική διάθεση. Αυτή που σίγουρα έφερες μαζί σου από τις διακοπές. Μην τη χάσεις. Είναι η κινητήριος δύναμη για τα πάντα.

Υ.Γ. Είναι πολύ νωρίς να σας πω «καλό φθινόπωρο». Θα αρκεστώ στο «καλή συνέχεια καλοκαιριού»!