Η περιποίηση της ώριμης επιδερμίδας έχει τα μυστικά της. Ένα από αυτά που «ανακαλύψαμε» τελευταία είναι η φυτική εκδοχή της ρετινόλης, στην οποία πολλές γνωστές και ακριβές εταιρείες καλλυντικών βασίζουν την έντονη αντιρυτιδική τους δράση.

Το bakuchiol είναι η φυσική εναλλακτική πρόταση απέναντι στη ρετινόλη, καθώς παρέχει όλο το φάσμα της ευεργετικής δράσης της χωρίς τον κίνδυνο παρενεργειών σε πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες, που συχνά αποτελεί το μειονέκτημα της κατά τα άλλα εξαιρετικής ρετινόλης,

To bakuchiol είναι εκχύλισμα των σπόρων του φυτού Psoralea Corylifolia ή απλά babchi το οποίο εντοπίζεται στις χώρες της Ανατολικής Ασίας και έχει ισχυρή αντιγηραντική, αντιφλεγμονώδη και αντιβακτηριακή δράση ενώ είναι ιδανικό για επιδερμίδες που παρουσιάζουν κοκκινίλες, ξηρότητα, φωτοαλλεργίες και πανάδες.

Το bakuchiol ως συστατικό, περιέχεται σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες, που κυκλοφορούν στο εμπόριο, για λάμψη, ελαστικότητα και νεανική όψη. Εδώ και χρόνια αποτελούσε δημοφιλές συστατικό στους αγιουρβεδικούς κύκλους, αλλά πρόσφατα κατάφερε να γίνει mainstream με την αύξηση της δημοτικότητας του vegan κινήματος.

Η ρετινόλη και το bakuchiol δεν είναι όμοια δομικά. Στην πραγματικότητα, το babchi έχει μεγαλύτερη δομική ομοιότητα με την ρεσβερατρόλη. Ωστόσο, είναι παρόμοια στη λειτουργικότητα, καθώς ρυθμίζουν τις ίδιες πρωτεΐνες και του ίδιους τύπους κολλαγόνου στο δέρμα.

Αν έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα ή προτιμάς τις εναλλακτικές επιλογές για την καθημερινή σου περιποίηση, το babchi ίσως είναι μια ιδανική επιλογή.