Μια πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτότυπη έκθεση το «Body Worlds» έρχεται στην Αθήνα, στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού «Μιχάλης Κακογιάννης».

Πρόκειται για την πρώτη έκθεση του είδους της που ενημερώνει τον επισκέπτη για την ανατομία, τη φυσιολογία και την υγεία του ανθρώπου, παρουσιάζοντας πραγματικά ανθρώπινα σώματα που έχουν διατηρηθεί μέσω της πλαστινοποίησης, της διαδικασίας διατήρησης που εφευρέθηκε από τον Δρ Gunther von Hagens το 1977, ενώ εργαζόταν ως ανατόμος στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης. Από την έναρξη της παρουσίασης σειράς εκθέσεων στην Ιαπωνία το 1995, περισσότεροι από 50 εκατομμύρια επισκέπτες σε περισσότερες από 140 πόλεις της Αμερική, Ευρώπη, Νότια Αφρική, Ασία και Αυστραλία έχουν δει την πιο επιτυχημένη έκθεση που έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο.

Το «Body Worlds» ταξιδεύει τους επισκέπτες σ’ ένα αξέχαστο ταξίδι στο ανθρώπινο σώμα. Αυτή η μοναδική έκθεση παρέχει συναρπαστικές πληροφορίες για τη σύνθετη δομή του σώματος και εξηγεί πώς αλληλεπιδρούν λειτουργικά συστήματα και όργανα.

Οι επισκέπτες θα διαπιστώσουν ότι η εμπειρία της έκθεσης πηγαίνει πολύ παραπέρα. Κοιτάζοντας το εσωτερικό σώμα ενός ξένου, θα ανακαλύψουν το δικό τους μ’ έναν εντελώς νέο τρόπο.

Σκοπός της έκθεσης είναι η κατανόηση της λειτουργίας των ανθρώπινων οργάνων ώστε να μπορείς να προστατεύσεις και να θωρακίσεις καλύτερα την υγεία σου!

Η έκθεση αρχίζει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο 2022. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης είναι καθημερινά από τις 10:00 – 20:00 και οι τιμές των εισιτηρίων ξεκινάνε από 7 ευρώ.

Μία έκθεση που αξίζει να επισκεφτείς!