Μια από τις ωραιότερες όπερες του κόσμου, η περίφημη Σκάλα του Μιλάνου άνοιξε και πάλι τις πόρτες της μετρά από 6 μήνες «απομόνωσης» λόγω της πανδημίας.

Ένα άνοιγμα που συμπίπτει με μια ιστορική στιγμή για την πασίγνωστη Σκάλα, το καλλιτεχνικό «σπίτι» της Μαρίας Κάλλας, καθώς στις 10 Μαΐου του 1946 η Σκάλα άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες της μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο μ’ ένα κοντσέρτο του Αρτούρο Τοσκανίνι.

Το εμβληματικό κτίριο, είχε υποδεχθεί τους λάτρεις της τέχνης μετά την πρόχειρη ωστόσο ανακατασκευή του καθώς είχε καταστραφεί στη διάρκεια του πολέμου.

Σήμερα Τρίτη 11 Μαΐου, ο διάσημος μαέστρος -και μακροβιότερος μουσικός διευθυντής της Σκάλα- Ρικάρντο Μούτι και η Φιλαρμονική της Βιέννης θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στην ιστορική σκηνή, μ’ ένα πρόγραμμα Μπραμς, Μέντελσον και Σούμαν τιμώντας την επέτειο των 75 ετών από την επαναλειτουργία της μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου. Τη συναυλία, το 1946, είχε διευθύνει ο μαέστρος Αρτούρο Τοσκανίνι.

Η συναυλία της Δευτέρας στις 10 Μαΐου, υπό τη διεύθυνση του μουσικού διευθυντή της μαέστρου Ρικάρντο Τσέλι και συνοδεία χορωδίας με αποσπάσματα έργων των Βέρντι, Τσαϊκόφσκι, Βάγκνερ και Στράους πραγματοποιήθηκε μπροστά σε μόλις 500 άτομα καθώς τα περιοριστικά μέτρα ισχύουν ακόμη.

Ο «ναός της όπερας» όπως είναι γνωστή Σκάλα κατασκευάστηκε μετά από εντολή της αυτοκράτειρας Μαρίας Θηρεσίας της Αυστρίας ώστε να αντικαταστήσει το παλαιό θέατρο που στέγαζε την Όπερα του Μιλάνου, το Teatro Regio Ducale, το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά στις 26 Φεβρουαρίου 1776.

Μπορείς να παρακολουθήσεις, διαδικτυακά, κι εσύ αυτήν τη μοναδική συναυλία!