Το ρόδι, αυτός ο πορφυρός θησαυρός με τον κεχριμπαρένιο καρπό του είναι ένα από τα δώρα της φύσης στον άνθρωπο. Με μια σειρά από ευεργετικές ιδιότητες στην διατήρηση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης, την κυκλοφορία του αίματος έως τη μείωση των φλεγμονών είναι ο καλύτερος σύμμαχός για την καλή υγεία.

Είτε το βάλεις στη διατροφή σου ως φρούτο, στα γεύματα σε σαλάτες ή παίρνοντας μόνο το χυμό του (αν και τα κουκούτσια του είναι εξίσου καλά στην υγεία) το ρόδι έχει την ιδιότητα να μειώνει τα τριγλυκερίδια, να φροντίζει την καρδιά σου και να λειτουργεί και ως αντιοξειδωτικό.

Όμως παράλληλα έχει και πολλούς ακόμη λόγους για να το βάλεις στην καθημερινή σου διατροφή. Μελέτη του Πανεπιστημίου του Edinburgh, έδειξε ότι μειώνει σημαντικά το λίπος στο έντερο που θεωρείται το πιο επικίνδυνο είδος λίπους.

Έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C (μεγαλύτερη και από του πορτοκαλιού) ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση ενώ περιέχει αντιβακτηριδιακά συστατικά που βοηθούν στην αποτροπή σχηματισμού οδοντικής πλάκας.

Εντυπωσιακό είναι ωστόσο ότι μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Pediatric Research, έδειξε ότι οι έγκυες που καταναλώνουν ρόδια ή χυμό ροδιού προστατεύουν τον εγκέφαλο των μωρών στην διάρκεια δύσκολων τοκετών.

Το ρόδι είναι μια πηγή βιταμινών, πολύτιμων για την υγεία ενώ αυξάνει και τα επίπεδα της ενέργειας σου. Μπορείς να το διατηρήσεις για αρκετές ημέρες στο ψυγείο ενώ σε πολλά σούπερ το βρίσκεις και καθαρισμένο.