Τα χιλιάδες πανάκριβα ρούχα του που δεν έχουν πουληθεί, αποφάσισε να βγάλει σε μια ειδική πλατφόρμα ο οίκος Oscar de la Renta εγκαινιάζοντας την Encore μέσω της οποίας θα πωλούνται vintage δημιουργίες από παλαιότερες collections και runway looks.

Οι γνωστοί οίκοι μόδας φαίνεται ότι κάνουν μια τεράστια στροφή στην πολιτική που ακολουθούσαν μέχρι τώρα, όπως το να χρησιμοποιούν πιο οικολογικά υλικά, να αφαιρέσουν τη γούνα από τις συλλογές τους και να μειώσουν σημαντικά το περίφημο clothes waste, δηλαδή τα χιλιάδες ρούχα που καταλήγουν στα «σκουπίδια» γιατί πέρασε η σεζόν τους.

Μέσω της Encore, που βρίσκεται ήδη στον «αέρα», μπορεί κανείς να αγοράσει ρούχα και κοσμήματα Oscar de la Renta από τις δεκαετίες των ’60s, έως και σήμερα σε πολύ καλύτερες τιμές ή πιο ακριβά ρούχα καθώς θα είναι vintage τα οποία όμως απευθύνονται σε συλλέκτες.

Την ίδια στιγμή θα μπορούν και όσοι έχουν ήδη δημιουργίες του Oscar de la Renta να πουλούν μέσω τις Encore, ως second hand τα οποία προηγουμένως έχουν διορθωθεί και φροντιστεί κατάλληλα από τους ανθρώπους του οίκου. Μάλιστα, προτείνει στους «πωλητές» αντί να λάβουν χρήματα ή πίστωση για αγορές σε κάποιο κατάστημα, να προχωρήσουν σε δωρεά σε κάποια από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα με τα οποία συνεργάζεται.

Κάτι ανάλογο έχουν ξεκινήσει ήδη και οι Jean Paul Gaultier, Valentino και Burberry. Ο κόσμος λοιπόν αλλάζει και μαζί του και η τεράστια βιομηχανία της μόδας.