Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στον πλανήτη άργησε να μας ενεργοποιήσει με αποτέλεσμα εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες άνθρωποι να πεθαίνουν κάθε χρόνο από τις φυσικές καταστροφές και τις συνέπειες αυτών στο περιβάλλον. 

Όμως η λαϊκή ρήση «κάλιο αργά παρά ποτέ» αντικατοπτρίζει όσο ποτέ την πραγματικότητα, καθώς όλοι πλέον έχουμε κατανοήσει ότι εάν δεν συμβάλλουμε όλοι τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει. Η βιομηχανία της μόδας βάζοντας το δικό της «λιθαράκι» στρέφεται προς τις οικολογικές πρώτες ύλες μειώνοντας σημαντικά το αποτύπωμά της στον πλανήτη καθώς είναι μια από τις πλέον ρυπογόνες βιομηχανίες στον πλανήτη. 

Ο οίκος Chloé μετά την παρουσίαση της οικολογικής του συλλογής στην εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, μ’ ένα εντυπωσιακό event στις όχθες του Σηκουάνα και φυσικά, τις εντυπωσιακές του οικολογικές δημιουργίες  λανσάρει το νέο γυναικείο του άρωμα, το οποίο είναι 100% φυσικής προέλευσης. 

Το Signature Naturelle Eau de Parfum είναι το πρώτο vegan άρωμα της Chloé που αποτελείται από φυσική αλκοόλη και νερό και δεν περιέχει φίλτρα ή τεχνητό χρωματισμό. 

Η βάση του είναι το τριαντάφυλλο, το οποίο στην καρδιά του αρώματος αναμιγνύεται με το νερολί, σχηματίζοντας ένα βελούδινο μπουκέτο, που συμπληρώνεται από κίτρο και μπουμπούκια φραγκοστάφυλου. Το έλαιο της μιμόζας συνδέεται με τη διακριτική ένταση από τις νότες κέδρου προβάλλοντας την ξυλώδη ένταση του.  

Οικολογική είναι και η συσκευασία του καθώς το 25% του γυάλινου μπουκαλιού και το 100% του πολυεστέρα στην κορδέλα γύρω από το μπουκάλι  κατασκευάζονται από ανακυκλωμένα υλικά. 

Όμως η στροφή των μεγάλων βιομηχανιών σε οικολογικές επιλογές δεν αρκεί για να αλλάξει ο κόσμος. Η μικρή αλλά ισχυρή δύναμη όλων μας είναι αυτή που μπορεί να φέρει τον κόσμο πάνω κάτω, κάνοντας πραγματικά τη διαφορά. Από μικρές έως μεγαλύτερες δράσεις, γίνε κι εσύ μέρος του κινήματος για τη σωτηρία του «μεγάλου» μας σπιτιού, του πλανήτη. 

Credits φωτογραφιών: site Chloé