Ο Mario Testino, είναι ο φωτογράφος που έχει σαγηνεύσει με τον φακό του τις ωραιότερες και πιο διάσημες γυναίκες της εποχής του. Έχει χαρακτηριστεί «μάγος» της μόδας γιατί με έναν μαγικό τρόπο καταφέρνει και αναδεικνύει την αέρινη φύση των γυναικών που έχει απέναντι του. 

Οι εκθέσεις του ανά τον κόσμο γίνονται κάθε φορά σημεία συγκέντρωσης διασήμων με το Μιλάνο να είναι ο τελευταίος και πιο αγαπημένος του σταθμός. 

Η γκαλερί 29 Arts in Progress στο ιστορικό Sant’ Ambrogio του Μιλάνου φιλοξενεί την νέα του έκθεση με τίτλο «Mario Testino: Unfiltered». Η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της την 1η Οκτώβρη και θα διαρκέσει έως τις 27 Νοεμβρίου ενώ θα επιστρέψει για να μείνει έως τις 22 Φεβρουαρίου του 2022. 

Περισσότερα από 50 πορτρέτα με διάσημα μοντέλα και ιέρειες της μόδας, ασπρόμαυρα και έγχρωμα από την δεκαετία του 60 οπότε και ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος μόδας έως σήμερα, προσωπικά επιλεγμένα από τον ίδιο θα μπορεί κανείς να θαυμάσει στην γκαλερί.  

Παράλληλα θα εκτεθεί και μια πιο προσωπική συλλογή φωτογραφιών καθώς και λήψεις από διάφορα μέρη της Ιταλίας που εξυμνούν τον Ιταλικό πολιτισμό και περιλαμβάνονται στο νέο του βιβλίο “Ciao” (Taschen, 2020). 

Οι φωτογραφίες του εμπνευσμένες από τη μόδα εκθειάζουν την ομορφιά των χαμογελαστών και αινιγματικών προσώπων ενώ στην προσωπική του συλλογή υπάρχουν φωτογραφίες δικών του ανθρώπων, από τα παιδικά του χρόνια και την πορεία της ζωής του. 

Credits φωτογραφιών: 29 ARTS IN PROGRESS gallery