Με το σαββατοκύριακο εν όψει, που ενδέχεται να είναι βροχερό, πράγμα που ευνοεί την χαλάρωση στο σπίτι, είτε με τη συντροφιά ενός βιβλίου είτε παρακολουθώντας μια ωραία σειρά, έχουμε να σου προτείνουμε τον «Καστανάνθρωπο». Ιδανική επιλογή για τους λάτρεις των αστυνομικών θρίλερ!

O «Καστανάνθρωπος» του Søren Sveistrup, ένα βιβλίο βραβευμένο με το Barry Award 2020, έγινε σειρά από το Netflix και το μόνο σίγουρο δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητη!

Περιπέτεια, αγωνία και σασπένς είναι τα κυρίαρχα στοιχεία που το διακατέχουν. Η ιστορία διαδραματίζεται στους δρόμους της Κοπεγχάγης όπου μια ομάδα ντετέκτιβ προσπαθούν να πιάσουν ένα φονιά, με μόνο τους στοιχείο μια φιγούρα φτιαγμένη από κάστανα. Οι φόνοι δείχνουν να συνδέονται και με την εξαφάνιση ενός παιδιού μιας πολιτικού στη Δανία, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση. Παλιές ιστορίες έρχονται στο φως, στοιχεία επανεξετάζονται και προκαλούν αμφισβήτηση για τα υπάρχοντα πορίσματα.

Ο ρόλος της κοινωνίας, των κοινωνικών δομών, η επιρροή που ασκούν οι αποφάσεις των δικαστών στη ζωή ανήλικων παιδιών είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που θα σε κάνουν να αναρωτηθείς για τη δικαιοσύνη και την πραγματική σημασία της στη ζωή των ανθρώπων.

Πολιτικά συμφέροντα εμπλέκονται με ατομικές αποφάσεις και η όλη κατάσταση δυσχεραίνει τη δουλειά της αστυνομίας. Θα καταφέρουν να οδηγήσουν τον δολοφόνο στη δικαιοσύνη, χωρίς να θρηνήσουν άλλα θύματα ή ο δολοφόνος θα είναι πάντα ένα βήμα μπροστά;

Μπορείς να παρακολουθήσεις τη μίνι σειρά από την πλατφόρμα του Netflix ή εναλλακτικά να «χαθείς» στις σελίδες του μυθιστορήματος, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα και να περάσεις ώρες μυστηρίου, μόνη σου ή με παρέα, αυτό το ΠΣΚ!