Τα μικρά μυστικά είναι αυτά που έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς. Ένα από αυτά που ανακάλυψα πρόσφατα, μιλώντας με έναν ειδικό στο χώρο της ομορφιάς, είναι η αποτελεσματικότητα των αντιηλιακών με χρώμα.

Μέχρι τότε πίστευα ότι η χρήση τους είναι καθαρά αισθητική, ότι δηλαδή λειτουργούν ως ένα εξαιρετικό μέικ απ στη διάρκεια του καλοκαιριού που καλύπτει τις ατέλειες και δείχνει φυσικό αποτέλεσμα με την απαραίτητη αντιηλιακή προστασία.

Όμως, τα αντιηλιακά με χρώμα δεν είναι μόνο αυτό. Παρέχουν μεγαλύτερη προστασία από τον ήλιο από τα απλά αντιηλιακά, ακόμη κι αν έχουν τον ίδιο δείκτη προστασίας. Κι αυτό, γιατί το χρώμα λειτουργεί σαν μια επιπλέον προστατευτική μεμβράνη γύρο από το πρόσωπο, κυρίως στα πολύ ανοιχτόχρωμα και ευαίσθητα δέρματα επιρρεπή σε πανάδες και δυσχρωμίες.

Έρευνες έδειξαν ότι τα αντιηλιακά με χρώμα προστατεύουν περισσότερο και απέναντι στον καρκίνο του δέρματος. Αν και η αλήθεια είναι, ότι κανένα αντιηλιακό δεν σε προστατεύει 100% από τον καρκίνο του δέρματος και την φωτογήρανση, όταν εκτίθεσαι για ώρες στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα και κατ’ επανάληψη.

Κι αυτό γιατί ενώ το χημικό SPF προστατεύει από τις ακτίνες UVA και UVB που προκαλούν καρκίνο, δεν κάνει τίποτα για να προστατεύσει το δέρμα σας από τις ακτίνες του ορατού φωτός που διαπερνούν τα αντιηλιακά και διεισδύουν ελεύθερα στο δέρμα, προκαλώντας επιβλαβή αποτελέσματα.

Ο ήλιος είναι πλέον πολύ βλαβερός όταν ζεις σε χώρες με μεγάλη ηλιοφάνεια. Το αντιηλιακό παρέχει προστασία αλλά δε σου εξασφαλίζει ολοκληρωμένη κάλυψη στις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας.