Σε μια πρόσφατη συζήτηση που είχα με μια φίλη που ασχολείται με το χώρο της ομορφιάς, η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από την ανάγκη περιποίησης στις επιδερμίδες άνω των 45.

Πάντα πίστευα ότι το να ξοδεύεις μια περιουσία σε πανάκριβες κρέμες αλλά και επεμβάσεις (μικρές ή μεγαλύτερες) είναι μια πολύ προσωπική υπόθεση που κανείς δεν έχει λόγο να κρίνει.
Παρόμοια είναι η άποψή μου και για τις περιπτώσεις εκείνες που οι γυναίκες θεωρούν πεταμένα λεφτά όλα αυτά τα προϊόντα περιποίησης και αρκούνται σε μια απλή ενυδατική, άντε και αντιρυτιδική, κρέμα για όλο το πρόσωπο και για όλες τις ανάγκες του.

Προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από τις δύο περιπτώσεις καθώς έχω «ορκιστεί» να απέχω από τα νυστέρια και τις ενέσεις, αλλά υποκλίνομαι στα προϊόντα με στοχευμένη δράση και …. στον αισθητικό βελονισμό.
Η συζήτηση λοιπόν αφορούσε ένα προϊόν που προσωπικά θεωρώ απαραίτητο στην καθημερινή ρουτίνα μαζί με την κρέμα ημέρας και το αντιηλιακό (αυτά τα θεωρώ δεδομένα), είναι τα serum.

Τι προσφέρει το serum στο δέρμα σου

Είναι το προϊόν που μπορεί να ολοκληρώσει την καθημερινή περιποίηση σου και να ενισχύσει όποια ανάγκη έχει το δέρμα σου, ιδιαίτερα μετά τα 40.
Υπάρχουν serum ενυδάτωσης, αντιγηραντικά, ενισχυτικά με βιταμίνες, με υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο και ρετινόλη, αλλά και serum για τους ανοικτούς πόρους και τα λιπαρά δέρματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες εταιρείες καλλυντικών στον κόσμο επενδύουν ιδιαίτερα σε αυτό το προϊόν.
Κι αυτό γιατί το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι λόγω της συμπυκνωμένης δράσης τους και της ικανότητάς τους να εισχωρούν στο εσωτερικό της επιδερμίδας, είναι πιο αποτελεσματικά από τις κρέμες που παραμένουν στην επιφάνεια της, όσο ακριβές κι αν είναι!

Επιπλέον, τα serum δρουν κατά των ελεύθερων ριζών που προκύπτουν από τη φυσιολογική γήρανση και τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Ιδανικά τα φοράς πρωί και βράδυ μετά τον καθαρισμό της επιδερμίδας και πριν την κρέμα και το αντιηλιακό σου! Το ποιο serum θα επιλέξεις, εξαρτάται από την ανάγκη που θέλεις να καλύψεις.

Πως να διαλέξεις το σωστό serum

Ένα serum με βάση το νερό είναι ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες ενώ με βάση το λάδι για πιο ξηρές επιδερμίδες.
Εάν θέλεις έντονη αντιγηραντική δράση επέλεξε το serum, με ρετινόλη, κολλαγόνο και υαλουρονικό ενώ τα serum με βιταμίνη C προλαμβάνουν το οξειδωτικό στρες που προέρχεται από τους περιβαλλοντικούς ρύπους και την ακτινοβολία UV. Ιδιαίτερα το serum με βιταμίνη C εφαρμόζεται μόνο το βράδυ καθώς μπορεί να προκαλέσει πανάδες σε επαφή με τον ήλιο.

Όποια κι αν είναι η άποψή σου για την περιποίηση του δέρμα σου δοκίμασε τα serum και ίσως σου φανούν μια καλή ιδέα.