Πρώτη του Μάη σήμερα, ο τελευταίος μήνας της άνοιξης και ο μήνας που προμηνύει την αρχή του πολυπόθητου καλοκαιριού. Αν και λίγο συννεφιασμένη η σημερινή μέρα, λιγάκι μουντή, δεν είναι και η καλύτερη για βόλτες και για τα καθιερωμένα μαγιάτικα στεφάνια.

Αν βρίσκεσαι κοντά σε κάποιο παραθαλάσσιο μέρος ή σε κάποια εξοχή, αγνόησε τον καιρό και βγες να «πιάσεις τον Μάη»… Ωραία έθιμα και παραδόσεις που καλό είναι όποτε μπορείς να τις εφαρμόζεις καθώς τονώνουν την ψυχολογία σου! Είτε με παρέα, είτε μόνη σου, βγες έξω και απόλαυσε την μέρα, ώστε και αν έχει την μουντάδα της.

Για όσους έχουν ξεμείνει το τριήμερο αυτό στις πόλεις, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές για εξόδους και για να περάσεις όμορφα τη σημερινή μέρα. Μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο για περπάτημα, ένα καφεδάκι στα Αναφιώτικα και φαγητό στα μικρά παραδοσιακά ταβερνάκια θα σου γεμίσουν την μέρα.

Για τους πιο τολμηρούς (και όσους αντέχουν την κίνηση) οι παραλίες του Λεκανοπεδίου σε περιμένουν για μονοήμερες εκδρομές με πικ νικ ή για εναλλακτικές ποδηλατάδες. Πάρε και μια ομπρέλα μαζί, καλού κακού, και εκμεταλλεύσου την μέρα.

Αν πάλι δεν έχεις όρεξη για εξόδους, βρες μια ωραία ταινία ή μια σειρά που θέλεις να δεις, μαγείρεψε ένα αγαπημένο σου φαγητό και χαλάρωσε στην ηρεμία του σπιτιού σου.

Ό,τι κι αν επιλέξεις να κάνεις σήμερα, φρόντισε να το απολαύσεις! Γιατί το παρόν είναι το μόνο που έχεις, κι αξίζει να ζεις στο έπακρον κάθε του στιγμή! Άσε τις στεναχώριες και τις δυσάρεστες σκέψεις μακριά…

Καλό μας μήνα λοιπόν!