Μια λιχουδιά τώρα για τις μέρες με την πολύ ζέστη, μας χρειάζεται, τι λες; Κάτι ανάλαφρο, δροσιστικό αλλά και γλυκό ταυτόχρονα. Σου έχουμε την τέλεια επιλογή, τιραμισού λεμόνι! Ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο ψυγείου χωρίς ίχνος καφέ, το οποίο εντυπωσιάζει με την γεύση του.

Steps
1

Προετοιμασία κρέμας λεμονιού

  • Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού.
  • Τοποθετούμε το μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει (περίπου 5 λεπτά).
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς.
2

Προετοιμασία κρέμας τυριού

  • Χτυπάμε στο μίξερ το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα (3-4 λεπτά).
  • Προσθέτουμε την κρέμα λεμονιού από το ψυγείο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  • Σ’ άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να δημιουργήσουμε μια αφράτη σαντιγί. Προσθέτουμε στο τέλος το ξύσμα λεμονιού.
3

Φτιάχνοντας το τιραμισού

  1. Σ’ ένα μπολ αναμειγνύουμε το λιμοντσέλο με τον χυμό λεμονιού. Βάζουμε γρήγορα τα σαβαγιάρ στο μείγμα και στρώνουμε τα μισά σ’ ένα ταψί ή πυρέξ.
  2. Απλώνουμε τη μισή κρέμα τυριού από πάνω. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα.
  3. Απλώνουμε τη σαντιγί στην επιφάνεια ομοιόμορφα.
  4. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο τουλάχιστον για 4 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ).
4

Μυστικά επιτυχίας

  • Ανακατεύουμε διαρκώς την κρέμα στο μπεν μαρί για να έχει λεία υφή.
  • Δεν αφήνουμε πολύ ώρα τα μπισκότα στο υγρό, για να μη μαλακώσουν υπερβολικά.
  • Το τιραμισού σερβίρεται καλύτερα αφού μείνει όλο το βράδυ στο ψυγείο για τέλεια γεύση και υφή.
The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart