Τσικνοπέμπτη με κοντοσούβλι χοιρινό
Σήμερα η παράδοση ορίζει κρεατάκι για τα παραδοσιακά οικογενειακά γεύματα! Ένα σπιτικό χοιρινό κοντοσούβλι είναι ιδανικό, για όλη την οικογένεια! Γεύση και παράδοση, δύο σε ένα! Απόλαυσέ το!
1 |
Μαρινάρισμα |
Σ’ ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το λάδι, το αλάτι, την πάπρικα, το κρασί και τον χυμό από τα λεμόνια. Στη συνέχεια τρίβουμε μέσα το κρεμμύδι και τις ντομάτες και προσθέτουμε τα τρυφερά φύλλα από το φρέσκο θυμάρι. |
|
2 |
Προσθήκη χοιρινού |
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα κομμάτια του χοιρινού και ανακατεύουμε πάλι καλά. Ο χυμός από τα λεμόνια και το κρασί θα μαλακώσουν αρκετά το κρέας και θα είναι μαλακό. |
|
3 |
Μαρινάρισμα |
Σκεπάζουμε με μεμβράνη το σκεύος και μαρινάρουμε το κρέας για τουλάχιστον 3 ώρες στο ψυγείο. |
|
4 |
Ώρα για τη σούβλα |
Αφαιρούμε τα κομμάτια χοιρινού από τη μαρινάδα και βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν για λίγο. Παράλληλα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τις πιπεριές. Περνάμε εναλλάξ στη σούβλα ένα κομμάτι χοιρινού και μετά ένα κομμάτι πιπεριάς, μέχρι να γεμίσει η σούβλα μας. |
|
5 |
Ψήσιμο |
Αλατοπιπερώνουμε απ’ έξω το κοντοσούβλι και ψήνουμε 1-1,5 ώρα, ανάλογα την ένταση του μπάρμπεκιου που έχουμε, ώστε να πάρει ωραίο χρώμα από έξω, χωρίς να στεγνώσει όμως στο εσωτερικό του. Μπορούμε να το ψήσουμε και στο φούρνο, τυλιγμένο σε λαδόκολλα. Αρχικά για 1 ώρα στους 180-200ºC και μετά για άλλα 20-30 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα. Το κρασί είναι επίσης ένας καλός συνδυασμός για το σημερινό σου γεύμα! Καλή όρεξη! |