Σίγουρα υπάρχουν μέρες που χρειάζεσαι ένα γλυκό λιγάκι περισσότερο από τις υπόλοιπες. Είτε θέλεις να το προσφέρεις κάπου, είτε να το καταναλώσεις οικογενειακώς, σου έχουμε μια υπέροχη πρόταση που αρέσει σχεδόν σ’ όλους. Μια τούρτα σοκολάτας! Θα έλεγες όχι; Μάλλον δύσκολο…

Steps
1

Προετοιμασία υλικών

Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε μπολ για μπεν μαρί, προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε τα 150 γραμμάρια κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε τα υλικά για αρκετή ώρα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά να λιώσουν τα υλικά. Και μετά αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.

2

Ετοιμασία φόρμας

Σε μια φόρμα δαχτυλίδι 20 εκατοστών με αποσπώμενα πλαϊνά, βάζουμε μεμβράνη.

3

Προσθήκη υπόλοιπων υλικών

Τοποθετούμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τον καφέ και την κανέλα και ανακατεύουμε για λίγα λεπτά.

4

Προσθήκη μιγμάτων

Περιχύνουμε με τη σοκολάτα την παχύρρευστη κρέμα και ενώνουμε τα δύο μίγματα με μια σπάτουλα. Η τελική υφή πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, σαν μους.

5

Τοποθέτηση στη μεμβράνη και σερβίρισμα

Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας μέσα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και το βάζουμε να παγώσει (δεν μετακινήσουμε το σκεύος), μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες. Μετά αναποδογυρίζουμε την τούρτα σε μια πιατέλα, αφαιρούμε το δαχτυλίδι και τη βάση της τούρτας, τραβάμε με προσοχή τη μεμβράνη και η τούρτα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

The Author
Published by
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart