Μια frittata στο πιάτο σου
Θέλεις να φας κάτι γευστικό και θρεπτικό αλλά δεν έχεις πολύ χρόνο ή πολλά υλικά στην κουζίνα σου; Κανένα πρόβλημα! Μπορείς να φτιάξεις μια frittata, μια ιταλική συνταγή για ομελέτα φούρνου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι αυγά και τυρί και μετά υλικά της επιλογής σου (ντομάτα, μανιτάρια, κρεμμύδι, μοτσαρέλα, ζαμπόν) για να την εμπλουτίσεις.
Steps
1 |
Ανακάτεμα αυγών |
Βάζουμε τ’ αυγά σ’ ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε με το σύρμα, ρίχνοντας μέσα αλάτι και πιπέρι. |
|
2 |
Προσθήκη υλικών |
Μετά προσθέτουμε στο μείγμα το γάλα, το τυρί τσένταρ, τη φέτα και το ζαμπόν κομμένο κομματάκια κι ανακατεύουμε πολύ καλά με μια σπάτουλα. |
|
3 |
Ετοιμάζουμε το πυρέξ |
Βουτυρώνουμε ένα μικρό πυρέξ και αδειάζουμε το μείγμα. |
|
4 |
Ψήσιμο
35-40 λεπτά
|
Ψήνουμε τη frittata σου σε προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά στους 180 °C, μέχρι να ροδίσει. |
Read more