Εναλλακτική συνταγή για ένα γευστικότατο σουφλέ, με σολομό αυτή τη φορά! Μια υγιεινή πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι σας! Η συνταγή που ακολουθεί είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Steps
1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C.

2

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κουνάμε, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους. Κρατάμε την παρμεζάνα που περισσεύει στην άκρη.

3

Απλώνουμε στο σκεύος τον σολομό.

4

Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν κορυφές.

5

Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε.

6

Ρίχνουμε το 1/3 των ασπραδιών μέσα στο μείγμα με το τυρί και ανακατεύουμε.

7

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύουμε.

8

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει και να ροδίσει.

9

Σερβίρουμε αμέσως.

The Author
Published by
WomensLife
WomensLife
Read more
Instagram Pinterest Facebook
×
Cart