Σουφλέ σολομού
Εναλλακτική συνταγή για ένα γευστικότατο σουφλέ, με σολομό αυτή τη φορά! Μια υγιεινή πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι σας! Η συνταγή που ακολουθεί είναι του Δημήτρη Σκαρμούτσου.
1 | |
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C. |
|
2 | |
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος, πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και κουνάμε, ώστε να καλύψει τον πάτο και τα πλαϊνά του σκεύους. Κρατάμε την παρμεζάνα που περισσεύει στην άκρη. |
|
3 | |
Απλώνουμε στο σκεύος τον σολομό. |
|
4 | |
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι, μέχρι να γίνουν κορυφές. |
|
5 | |
Σ’ ένα άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους με το κατσικίσιο τυρί, την κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε. |
|
6 | |
Ρίχνουμε το 1/3 των ασπραδιών μέσα στο μείγμα με το τυρί και ανακατεύουμε. |
|
7 | |
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ασπράδια και ανακατεύουμε. |
|
8 | |
Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνουμε για 12-15 λεπτά, μέχρι το σουφλέ να φουσκώσει και να ροδίσει. |
|
9 | |
Σερβίρουμε αμέσως. |