Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Είναι ο μήνας που θα πρέπει να σημειώσεις στο ημερολόγιό σου για να κάνεις όλες εκείνες τις απαραίτητες εξετάσεις που μπορούν να σώσουν τη ζωή σου. Κάθε χρόνο, η καμπάνια πρόληψης του καρκίνου του μαστού βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές, καθώς το μήνυμα πρέπει να φτάσει στην ψυχή όλων μας και να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη ενός καρκίνου που κάθε χρόνο εμφανίζεται σε 7.772 Ελληνίδες.

Υπολογίζεται ότι 1 στις 7 γυναίκες παγκοσμίως θα παρουσιάσει καρκίνο μαστού σε κάποια φάση της ζωής της, ο οποίος αποτελεί την πρώτη αιτία θανάτου από καρκίνο στις γυναίκες.

Το Μουσείο Μπενάκη σε συνεργασία με την Estee Lauder θα φωτιστεί αύριο Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στα ροζ και θα στέκει εκεί στην Κουμπάρη και Βασιλής Σοφίας ως ένα σημείο ορόσημο στην πόλη που θα θυμίζει σε όλες μας τα οφέλη της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. 

Η πρόληψη δεν είναι μια ακόμη λέξη σε εκείνα τα θέματα που γράφονται απλά για να γράφονται. Είναι η ίδια η ζωή και όσες έχουμε βρεθεί στο δρόμο αυτής της ασθένειας, το γνωρίζουμε καλά. 

Μην αμελείς τις εξετάσεις σου, την μαστογραφία, την ψηλάφηση και τον υπέρηχο γιατί μπορούν να σου σώσουν τη ζωή, που είναι πολύτιμη όχι μόνο για σένα αλλά για τα παιδιά σου, την οικογένεια και τους αγαπημένους σου. Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού στα αρχικά του στάδια μπορεί να κάνει τον καρκίνο ακόμη και ιάσιμο. 

Δώσε λοιπόν λίγο χρόνο από την καθημερινότητα σου για τη ζωή σου.