Διαβάσαμε ένα πολύ ωραίο παιδικό βιβλίο από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, «Ο μονόκερος που έλεγε όχι» του συγγραφέα Marc-Uwe Kling και θέλουμε να στο προτείνουμε για τους μικρούς μας φίλους. Ενόψει Πάσχα ειδικά σίγουρα χρειάζεσαι μερικές ωραίες βιβλιοπροτάσεις για όλη την οικογένεια.

Μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι τη σελίδα μας, Book Lovers, όπου μπορείς να δεις όλες τις τελευταίες μας βιβλιοκριτικές και να πάρεις ιδέες για τα επόμενα βιβλία που θέλεις να προσθέσεις στη συλλογή σου ή να δωρίσεις σε αγαπημένους σου.

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι μια πολύ ωραία ιστορία για ένα μικρό μονοκεράκι που πάντα έλεγε όχι σ’ ότι και αν του πρότειναν οι γονείς, οι φίλοι, οι δάσκαλοί του. Ήταν πάντα μουτρωμένο και δεν χαιρόταν με τίποτα. Ό,τι και αν του έλεγαν πάντα έδινε την απάντηση «όχι».

Ώσπου μια μέρα συνάντησε ένα ρακούν που δεν άκουγε καλά και έναν σκύλο αδιάφορο για τα πάντα και αρχίσανε και οι τρεις μαζί να κάνουνε παρέα. Σύντομα στην συντροφιά τους προστέθηκε και μια πριγκίπισσα που ήταν όλο αντιρρήσεις. Αυτοί οι τέσσερις πεισματάρηδες φίλοι λοιπόν κατάφεραν να συνυπάρξουν και να περνάνε και καλά μεταξύ τους, ορισμένες φορές όχι πάντα.

Γιατί έτσι είναι η ζωή, άλλες μέρες είναι λίγο καλύτερες από τις άλλες, σίγουρα δεν είναι όλες οι μέρες το ίδιο όμως και γι’ αυτό πρέπει να προσαρμοζόμαστε ανάλογα.

Η εικονογράφηση του βιβλίου είναι πολύ ωραία και δίνει ευκαιρία στα μικρά παιδιά την ευκαιρία να αναπτύξουν την περιγραφική τους ικανότητα και την φαντασία τους με βάση τις εικόνες και τα σκίτσα.

Μια όμορφη, ήρεμη ιστορία με αρκετά διδάγματα για χαρακτήρες και συμπεριφορές…