Ιδανικό ανάγνωσμα για όσους και όσες αναρωτιούνται τι πάει λάθος στις σχέσεις τους. Ο Daniel Chidiac σ’ ένα σύντομο αλλά περιεκτικό βιβλίο προσπαθεί να εξηγήσεις τις σύγχρονες σχέσεις. Τι είναι αυτό που θέλουν οι γυναίκες, και τι οι άντρες; Πόσο καταλαβαίνει το ένα φύλο το άλλο;

Ερωτήσεις και σκέψεις που σίγουρα θα έχεις κάνει για κάποιον/α σύντροφό σου στο παρελθόν ή για κάποιον/α που σου άρεσε. «Γιατί δεν μου απάντησε στο μήνυμα;», «Μήπως να του ξαναστείλω;», «Και αν έπαθε κάτι; Να τον ξαναπάρω τηλέφωνο…» και άλλα τέτοια ωραία και κλασσικά ερωτήματα που όλοι έχουμε κάνει, ειδικά αν έχουμε «δαγκώσει ελαφρώς τη λαμαρίνα».

Και μην τυχόν σκεφτείς ότι αυτά τα σκέφτονται μόνο τα εικοσάχρονα, καμία σχέση. Ακόμα και πιο μεγάλες ηλικίες αναρωτιούνται μετά από κάποια νέα γνωριμία, για τα επόμενα βήματα, και φαντάζονται διάφορα σενάρια.

Στο συγκεκριμένο βιβλίο η Αμέλια με τον Νικ μετά από τυχαία γνωριμία, συζητάνε για τις σχέσεις αντρών και γυναικών. Τι είναι αυτό που ψάχνουν οι γυναίκες και τι αποζητούν οι άντρες; Και οι δύο ψάχνουν απαντήσεις σ’ ερωτήματα που τους βασανίζουν καιρό, και προσπαθούν να αποσαφηνίσουν διάφορες καταστάσεις μιλώντας μεταξύ τους και συζητώντας για τις εμπειρίες τους.

«Μου συμβαίνουν περίεργα πράγματα όταν βρίσκομαι αντιμέτωπη με κάποιον που μου αρέσει πραγματικά. Νιώθω σαν να πρέπει να αποδείξω ότι δεν είμαι απεγνωσμένη».

«Έχουμε μια ακατανίκητη επιθυμία να είμαστε ποθητοί, αποδεκτοί. Σε έναν κόσμο που φαίνεται να είμαστε τόσο συνδεδεμένοι μεταξύ μας, κι όμως τόσο μακριά από την πραγματική επικοινωνία – αυτή τελικά λαχταράμε. Είναι τόσο μεγάλες οι ανασφάλειές μας που μας κάνουν να αποζητάμε επικοινωνία με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για εμάς».

«Η πραγματική αγάπη σε κάνει να νιώθεις καλύτερα, είναι διαθέσιμη, οι συζητήσεις είναι μεγάλες. Νιώθεις ότι μπορείς να τηλεφωνήσεις στον άλλον οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, αλλά κυρίως δεν φοβάσαι ότι θα φανείς απεγνωσμένος αν του τηλεφωνήσεις».

«Δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο το πόσο καιρό ξέρεις κάποιον. Σημασία έχει το πώς νιώθεις και το πώς ο άλλος σε κάνει να νιώθεις. Σημασία έχει το πόσο επενδύεις με το μυαλό και την καρδιά σου. Η φάση που βρίσκεσαι στη ζωή σου. Σε κανέναν δεν αρέσει να επενδύει σε κάτι που δεν αποδίδει».

«Αν υπήρχε ο «κατάλληλος» για τον καθέναν μας, τότε όλοι θα ζούσαν καλά κι εμείς καλύτερα, και όλοι ξέρουμε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τελικά, εμείς οι ίδιοι επιλέγουμε σε ποιον θα διαθέσουμε τον χρόνο μας και σε ποιον θα ανοιχτούμε».

«Συνέχεια ακούω κορίτσια να αναρωτιούνται πού πήγαν όλα τα καλά παιδιά ή πού πήγαν όλοι οι άντρες. Εγώ θέλω να μάθω πού πήγαν όλες οι γυναίκες».

Αυτά και πολλά άλλα θα τα βρεις στις σελίδες του «The Modern Break-Up – Μοντέρνος Χωρισμός, Γιατί ο έρωτας είναι τόσο γ*μημένα περίπλοκος;» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Key Books.