Το καλοκαίρι είναι εδώ και οι δραστηριότητες σε εξωτερικούς χώρους βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους. Ενώ απολαμβάνεις τον ήλιο και τη θάλασσα, είναι σημαντικό να προσέχεις μερικά πράγματα για να διατηρήσεις την υγεία σου.

Δες τέσσερα πράγματα που καλό είναι να αποφύγεις αυτό το καλοκαίρι:

 1. Να κοιμάσαι με βρεγμένα μαλλιά
  Ο ύπνος με βρεγμένα μαλλιά δημιουργεί ένα υγρό περιβάλλον που μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορες ασθένειες όπως η επιπεφυκίτιδα ή να επιδεινώσει καταστάσεις όπως η σμηγματορροϊκή δερματίτιδα. Φρόντισε να στεγνώνεις πάντα τα μαλλιά σου πριν πας για ύπνο.
 2. Να περπατάς ξυπόλυτη δίπλα στην πισίνα
  Αν και μπορεί να σου φαίνεται φυσικό να περπατάς ξυπόλυτη δίπλα στην πισίνα, τα υγρά περιβάλλοντα όπως οι πισίνες και τα δημόσια ντους φιλοξενούν μύκητες που μπορούν εύκολα να μεταδοθούν στα πόδια σου. Οι μύκητες αναπτύσσονται σε υγρές επιφάνειες και μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές λοιμώξεις. Γι’ αυτό, φόρα πάντα σαγιονάρες όταν βρίσκεσαι κοντά στο νερό.
 3. Τα εσπεριδοειδή στα μαλλιά σου
  Μπορεί να έχεις ακούσει ότι το λεμόνι ή το λάιμ μπορεί να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών σου, αλλά αυτή η πρακτική μπορεί να έχει ανεπιθύμητες παρενέργειες. Όταν τα εσπεριδοειδή εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να προκαλέσουν μια σοβαρή αντίδραση με φουσκάλες και υπερμελάγχρωση. Προτίμησε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα μαλλιών που είναι σχεδιασμένα για αυτό το σκοπό και κράτησε τα φρούτα για τα κοκτέιλ σου.
 4. Να ξυρίζεις τις μυρμηγκιές
  Αν έχεις μυρμηγκιές στα πόδια σου, πρόσεχε ιδιαίτερα όταν τα ξυρίζεις. Οι μυρμηγκιές είναι μεταδοτικές και αν περάσεις το ξυραφάκι πάνω από αυτές, μπορείς να μεταφέρεις τον ιό σ’ όλο το πόδι σου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν έχεις μικροσκοπικές, σχεδόν αόρατες μυρμηγκιές. Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις ένα ειδικό προϊόν για την αφαίρεση των μυρμηγκιών πριν ξυριστείς.

Ακολουθώντας αυτές τις απλές συμβουλές, μπορείς να απολαύσεις το καλοκαίρι σου με υγεία και ασφάλεια, αποφεύγοντας τους περιττούς κινδύνους. Δώσε προσοχή στις λεπτομέρειες και φρόντισε τον εαυτό σου για να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι!