Για τις μητέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες, η επαγγελματική επιβίωση μπορεί να συνεπάγεται μια ριζική μεταστροφή. Μια αλλαγή από τους αρχικούς τους στόχους και σχέδια, μια αλλαγή όμως που μπορεί να αποβεί σωτήρια.

Για κάποιες γυναίκες, μια γέννα μπορεί να αλλάξει όλη τους τη ζωή. Όχι όμως με τον τρόπο που τα μωρά ταράζουν ευχάριστα τον κόσμο κάθε νέου γονέα. Κάποιες γέννες φέρνουν διαφορετικού τύπου αλλαγές. Αν ένα μωρό γεννηθεί με κάποιο σύνδρομο, με κάποια νευρολογική διαταραχή, τότε αρχίζει ένας γολγοθάς για τους γονείς. Η νέα κανονικότητα περιλαμβάνει πολλαπλές επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, εξετάσεις, επεμβάσεις, καθώς και ξενύχτια καθώς οι γονείς προσπαθούν να προλάβουν τις εργασιακές τους υποχρεώσεις ενώ ο χρόνος ξεκούρασης περιορίζεται στο ελάχιστο.

Το άγχος, αν και δικαιολογημένο, περιπλέκει την πορεία της καριέρας ειδικά των μαμάδων, καθώς συνήθως εκείνες είναι που αναλαμβάνουν την περισσότερη φροντίδα των παιδιών. Αναγκαστικά η καριέρα τους μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, πολλές μάλιστα εγκαταλείπουν τελείως τις δουλειές τους για να αφοσιωθούν αποκλειστικά στα παιδιά τους.

Ζωές που βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης. Νεύρα, άγχη, καυγάδες, είναι μέρος της καθημερινότητας πολλών ζευγάρια που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πολλοί γάμοι διαλύονται, καθώς οι ευθύνες για ορισμένους είναι πολύ βαρύ φορτίο.

Πολλές μαμάδες κάνουν αυτό που φαίνεται που για πολλούς θεωρείται αδύνατο, συνδυάζουν τις δουλειές τους με τις πρόσθετες απαιτήσεις της ανατροφής παιδιών με ειδικές ανάγκες (πολλές μάλιστα μόνες τους, είτε ως ανύπαντρες μαμάδες, είτε ως χωρισμένες). Πολλές φορές η παραίτηση φαίνεται ως η μόνη λύση, αλλά όταν η ύπαρξη εισοδήματος και η ασφάλιση υγείας, είναι απαραίτητα, η μόνη ρεαλιστική επιλογή είναι η συνέχιση της εργασίας.

Αν όμως νιώθεις παγιδευμένη και στα όρια της κατάρρευσης, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να σκεφτείς μια αλλαγή εργασιακού περιβάλλοντος. Υπάρχουν πολλές επιλογές (πιο ευέλικτες) που μπορείς να εξερευνήσεις και που θα ταιριάζουν καλύτερα στο καθημερινό σου πρόγραμμα.

Υπάρχουν ορισμένες εταιρίες που έχουν μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση προς τους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες και αντί να δυσκολεύουν την όλη κατάσταση, προσπαθούν να προσφέρουν λύσεις. Λύσεις, όπως το να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας κοντά στην κατοικία των γονιών, να προσφέρουν την επιλογή της εξ’ αποστάσεως εργασίας ή πιο ευέλικτα ωράρια όταν υπάρχει ανάγκη. Μικρά πράγματα που όμως μπορεί να σημαίνουν πολλά για αυτούς τους γονείς.

Η εργασία είναι μια υπέροχη απόδραση

Για πολλούς γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, ο ορισμός της επιτυχίας δεν είναι ίδιος, ούτε για τα παιδιά τους ούτε για τους ίδιους. Λόγω της σοβαρότητας της αναπηρίας του παιδιού τους, ορισμένοι γονείς δεν μπορούν να εργαστούν εκτός σπιτιού. Άλλοι, ωστόσο, τα καταφέρνουν και αρνούνται να εγκαταλείψουν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες στο βωμό της γονεϊκότητας. Αλλά αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο.

Το σχολείο τηλεφωνεί λόγω κακής συμπεριφοράς του παιδιού. Η μπέιμπι σίτερ δεν εμφανίζεται. Πώς θα δουλέψεις; Οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες που προσπαθούν να διατηρήσουν την επαγγελματική τους ζωή βρίσκονται σε μια δυσχερή θέση.

Κάποιοι διατηρούν μια δουλειά παρ’ όλα αυτά, αλλά βρίσκουν τον εαυτό τους να εμποδίζεται να προχωρήσει στην καριέρα του, καθώς οι ανάγκες του παιδιού τους αποτελούν ένα πραγματικό εμπόδιο. Γι’ αυτό η επιτυχία είναι διαφορετική για κάθε οικογένεια με ειδικές ανάγκες.

Για ορισμένους γονείς, αυτό μπορεί να μοιάζει με την εύρεση μιας νέας, πιο ευέλικτης εργασίας, με μερική απασχόληση ή με την απόφαση να μείνουν στο σπίτι. Σε οικογένειες με περισσότερους από έναν γονείς ή φροντιστές, η συνεχής επανεκτίμηση και επαναδιαπραγμάτευση της κατανομής των ευθυνών εργασίας, ζωής και φροντίδας των παιδιών είναι εξαιρετικά σημαντική.

Στις ΗΠΑ, σχεδόν το 20% των παιδιών (περίπου 14,1 εκατομμύρια) έχουν μία ή περισσότερες χρόνιες παθήσεις υγείας, είτε πρόκειται για σωματικές, αναπτυξιακές, συμπεριφορικές ή συναισθηματικές, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Πίσω από κάθε παιδί βρίσκεται ένας γονέας ή γονείς, πολλοί από τους οποίους είναι εργαζόμενοι ή ήταν. Μεταξύ των οικογενειών με ειδικές ανάγκες στις ΗΠΑ, το 15% είχε τουλάχιστον έναν ενήλικα φροντιστή που σταμάτησε να εργάζεται ή μείωσε τις ώρες εργασίας του λόγω της κατάστασης του παιδιού του. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πάνω από το 75% των φροντιστών είναι γυναίκες.

Κάθε νοικοκυριό στις ΗΠΑ μ’ ένα παιδί με ειδικές ανάγκες υφίσταται ετήσια απώλεια εισοδήματος περίπου 18.000 δολαρίων. Και ο συνολικός αντίκτυπος είναι έντονος. Οι χαμένοι μισθοί από τη φροντίδα των γονέων με ειδικές ανάγκες που έχουν χάσει την καριέρα τους κυμαίνονται μεταξύ 14,4 και 19,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως μεταξύ εκείνων που εργάζονταν με πλήρη απασχόληση και μεταξύ 9 και 13,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων για εκείνους που εργάζονταν με μερική απασχόληση. Αντίστοιχα είναι τα στοιχεία και σ’ άλλες χώρες.

Οι γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες αντιμετωπίζουν τεράστιες προκλήσεις, όχι μόνο φροντίζοντας και υπερασπιζόμενοι το παιδί τους, αλλά και συνδυάζοντας τις απαιτήσεις της εργασίας και της ζωής, τις σχέσεις και τις δικές τους ανάγκες ψυχικής υγείας.

Αλλά για όσους μπορούν, η εργασία είναι μια υπέροχη απόδραση. Είναι ένας αντιπερισπασμός που μπορεί να σε βγάλει από το άμεσο περιβάλλον στο οποίο βρίσκεσαι. Το να έχεις μια ζωή μακριά από το παιδί σου είναι κάτι πολύ δύσκολο για τους γονείς να το σκεφτούν. Αλλά ίσως να είναι απαραίτητο για να διατηρήσεις τη σωματική και ψυχική σου υγεία.

Ορισμένοι βρίσκουν την ευελιξία που χρειάζονται σε μια νέα καριέρα εμπνευσμένοι από το παιδί τους. Πολλοί γονείς βρίσκουν νέο σκοπό και εξειδίκευση στους ίδιους τομείς που εργάστηκαν σκληρά για να διαχειριστούν με το δικό τους παιδί.

Πώς οι εργοδότες μπορούν να βοηθήσουν;

Παρέχοντας στους γονείς των παιδιών με ειδικές ανάγκες:

  • Ευέλικτο ωράριο εργασίας.
  • Δυνατότητα απομακρυσμένης εργασίας.
  • Πρόσβαση σε υποστήριξη ψυχικής υγείας και ευημερίας.
  • Ομάδες υποστήριξης εργαζομένων για γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες.
  • Εταιρικές εκδηλώσεις που είναι χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμες για όλους.
  • Ένα άτομο, ίσως στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού, που μπορεί να κατευθύνει τις οικογένειες με ειδικές ανάγκες στις παροχές και τους πόρους της εταιρείας και της κοινότητας.

Το γεγονός ότι ίσως είσαι μητέρα ενός παιδιού με ειδικές ανάγκες μπορεί να αλλάξει τους στόχους και την εστίαση της καριέρας σου, ίσως να υπάρχουν και κάποια εμπόδια στην καριέρα που οραματιζόσουν πριν κάνεις παιδιά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να έχεις μια καριέρα και μάλιστα μία για την οποία είσαι ακόμη πιο παθιασμένη. Μετέτρεψε τα όποια εμπόδια, σε ευκαιρίες και κάνε τις αλλαγές που χρειάζεσαι για να είσαι καλά κι ευτυχισμένη!