Μετά από ένα βαρύ χειμώνα οι πρώτες ημέρες της άνοιξης φέρνουν μια διάθεση ανανέωσης. Μια μικρή αλλαγή που θα κάνει τη μεγάλη διαφορά. Τα μαλλιά. Ένας τόνος πιο ανοικτός στην απόχρωσή σου, ένα νέο κούρεμα ή ένα διαφορετικό χτένισμα μπορεί να αλλάξει την εικόνα σου. Και που ξέρεις μπορεί να σε ωθήσει και σε πιο μεγάλες αλλαγές εάν το χρειάζεσαι.

Το αξεπέραστο καρέ

Η τάση στα μαλλιά αυτή την άνοιξη και το καλοκαίρι θέλει ζωντάνια, ανεμελιά και επιστροφή στα φυσικά μαλλιά, σγουρά ή ίσια όπως και στις φυσικές αποχρώσεις.

Όμως το καρέ παραμένει μια από τις κορυφαίες τάσεις στα μαλλιά και για τους επόμενους μήνες. Σε κοντή, μεσαία ή μακριά εκδοχή του δίνει νεανική και ντελικάτη όψη ενώ είναι εύκολο στη διατήρησή του σε ίσια ή σπαστά/σγουρά μαλλιά. Μάλιστα σε σγουρά μαλλιά είναι το απόλυτο trent του καλοκαιριού, οπότε εάν έχεις σγουρά μαλλιά που πάντα απεχθανόσουν τώρα είναι η εποχή να τα αφήσεις φυσικά.

Αφέλειες και φράντζα

Οι αφέλειες και οι φράντζες επιστρέφουν (αν και στην ουσία δεν έφυγαν ποτέ) για να αλλάξουν την εμφάνισή σου και να σου δώσουν μια πιο νεανική διάθεση.

Ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου καθώς μπορείς να διαλέξεις το μήκος που κολακεύει το δικό σου πρόσωπο.

Είναι ιδανικές για το καλοκαίρι γιατί μπορείς μαζεύοντας τα μισά μαλλιά να έχεις ένα περιποιημένο λουκ, χωρίς πολύ κόπο και χωρίς μπιστολάκια και προϊόντα περιποίησης.

Φέτος όμως θα ξεχωρίσουν οι ανάλαφρες αφέλειεςκαι οι φράντζες των 90’s και οι bottleneck, οι αφέλειες δηλαδή που είναι πιο μακριές στα πλάγια και σβήνουν ομοιόμορφα στα υπόλοιπα μαλλιά.

Τα περισσότερα μοντέλα στις πασαρέλες των Valentino, Yves Saint Laurent και Mugler, είχαν κοντές και ιδιαίτερες αφέλειες, ενώ οι Fendi και Prada προτίμησαν τις πιο κλασσικές. Όλοι όμως «έπαιξαν» με αυτές κάνοντας τες ιδιαίτερα αγαπητές.

Λαμπερό χρώμα και φιλάρισμα

Η άνοιξη και το καλοκαίρι θέλουν ανάλαφρη διάθεση γι αυτό και τα μαλλιά ακολουθούν παρόμοιες τάσεις. Τα φιλαρίσματα που δίνει αυτή την διάθεση είναι ιδανική επιλογή, όπως και οι χωρίστρες στη μέση και βαθιά στην άκρη.

Όσο για τα χρώματα του καλοκαιριού σίγουρα ένας τόνος πιο ανοιχτός θα δένει καλύτερα με τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου που θα κάνουν όχι μόνο το  δέρμα σου να φαίνεται ηλιοκαμένο αλλά και τα μαλλιά σου. Καλώς ήρθες άνοιξη!